De ce sa alegi perdele si pereti in aceeasi culoare

Ti-ai imaginat vreodata cum ar arata o camera cu perdele in aceeasi culoare ca si peretii? Da, perdelele si draperiile sunt un mod interesant de a aduce culoare si textura unei incaperi, dar daca iti doresti un aspect chic si elegant atunci trebuie sa iei in calcul si perdelele in aceeasi culoare.

Optarea pentru perdele uni in aceeasi culoare ca si peretii denota incredere si gusturi rafinate in decorul interior. Iar atunci cand mobilierul se imbina armonios cu accesoriile, o perdea asortata cromaticii peretilor vine sa completeze discret echilibrul obtinut deja.

Perdele si pereti in aceeasi culoare

Te-ai intrebat oare cum as putea sa asortez culoarea perfecta a draperiei cu restul decorului? Tehnologia moderna de preparare a culorilor iti permite acum sa pregatesti nuanta perfecta pornind de la o mostra de culoare. In acest fel nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei nimeri exact nuanta preferata.

Perdele si pereti in aceeasi culoare

Un alt motiv bun de a alege aceeasi culoare si pentru perdele este daca vrei sa optezi pentru modele intr-o singura culoare. Simplitatea lor este compensata de continuitatea cu nuanta peretilor din jur si astfel efectul creat este unul deosebit.

Perdele si pereti in aceeasi culoare

Uneori vrei sa scoti in evidenta un mobilier dragut sau un acceosriu extravagant precum candelabrul. In acest caz trebuie sa contruiesti decorul in jurul lui fara a concura pentru atentie cu acel element cheie. Astfel, culoarea si modelul perdelei, covorului si a altor textile vin pe planul al doilea, discret fara a atrage prea tare atentia.

Perdele si pereti in aceeasi culoare

Alteori, suntem pur si simplu indragostite de o culoare anume. Fie ca e roz pal, albastru ciel sau verde smarald, ne dorim sa coloram intreaga camera in aceasta nuanta. Iar pentru a tempera pasiunea cromatica, alegem sa asoram culoarea cu putin alb, bej, sau alte nuante neutre pentru a relaxa ambianta si a nu fi obositoare vizual.

Care e culoarea ta preferata? Ai vrea sa decorezi o camera intreaga in aceasta nuanta? Spune-ne si noua intr-un comentariu!

5 thoughts on “De ce sa alegi perdele si pereti in aceeasi culoare

  1. Buna, Paula! Am pregatit aici si aici articole despre principalele scheme de culoare pentru dormitor. In functie de preferintele tale si genul de decor pe care doresti sa il obtii, poti alege sa mergi pe o schema de culori monocromatica contemporana, sau spre ceva cu tenta vintage.

Lasă un răspuns