Locuinta mica, mobilier si obiecte decorative care par ca nu isi mai gasesc locul in cei sub 100 mp patrati? Daca te confrunti cu aceasta problema, in articolul de astazi iti propun cateva solutii practice & creative, pentru organizarea functionala a spatiilor mici, de locuit.
1. Sa incepem cu una din incaperile centrale din locuinta, si anume livingul! Ordinea si functionalitatea sunt cele 2 elemente pe care sa le avem mereu in minte, atunci cand incepem redecorarea. Sa ne imaginam urmatorul scenariu: avem un living mic, in care suntem nevoiti sa depozitam cat mai multe, printre care si mult-iubita biblioteca. Pentru a crea senzatia de spatiu, alege o biblioteca in tonuri albe sau neutre, iar in varianta cu buget redus, vopseste-ti vechea biblioteca (iti recomand sa apelezi la un mester specialist). Adauga tonuri colorate, cu ajutorul diferitelor accesorii din camera: canapea, covor, perdele si draperii, cuverturi, sau chiar si a cartilor din biblioteca (aranjate pe culori).
2. Se intampla sa lucrezi adesea si de acasa, asa ca ai nevoie de un spatiu special conceput pentru biroul personal? Cum livingul nu iti ofera spatiul personal de care ai nevoie, apeleaza la variante creative! Poti transforma o veche debara in spatiu pentru birou sau iti poti personaliza propriul birou intr-un colt din dormitor. Nu e nevoie neaparat de un birou gata comandat, ci il poti concepe pe sistem de rafturi (varianta cu buget redus), cum e biroul din imagine.
3. Foloseste cutiile colorate de depozitare, pentru a-ti pastra mereu toate lucrurile in ordine. Achizitioneaza un corp de mobilier (mini-dulap), care sa functioneze strict ca spatiu de depozitare si pe care il poti amplasa undeva in coltul spatiilor de trecere.
4. Daca ai la dispozitie o camara (in sau langa bucatarie), nu renunta la ea si foloseste cu folos spatiul respectiv, pentru depozitarea accesoriilor si ustensilelor de bucatarie.
5. Unul dintre trucurile binecunoscute din designul interior, implica folosirea oglinzilor mari, fie incastrate in dulap, fie pe un perete central, generand astfel iluzia de spatiu si lumina, de care are nevoie orice apartament mic.
6. Daca ai nevoie de spatiu decorativ, in living, dormitor sau camera de zi, decoreaza un perete cu rafturi de tip cub. Poti depozita aici obiectele preferate, adaugand in acelasi timp un strop de culoare, pentru o ambianta chic. Pentru acest tip de decor, ideali sunt peretii albi, care contrasteaza cu tonurile din decor.
7. De multe ori spatiul de sub geam este cel care ramane nefolosit. Opteaza pentru o perdea mai scurta, putin peste nivelul pervazului si transforma locul de sub geam in spatiu decorativ si de depozitare! Poti utiliza un corp cu rafturi, decorat cu carti, colectiile tale favorite sau alte accesorii pe care le folosesti mai des.
8. Daca obiectele preferate si cele folosite mai des sunt mai mereu la vedere, aplica si reversul. Grupeaza obiectele si accesoriile folosite mai rar si depoziteaza-le in „locuri ascunse”, de exemplu in sertarele de sub pat sau in debara.
Ce alte trucuri pentru organizarea spatiilor mici folosesti? 🙂
Surse imagini: bhg.com, hgtv.com, sunset.com