Deco: Idei pentru spatii mici. Partea 6 – CAMERA COPIILOR

In lumea celor mici e mereu loc de buna dispozitie, jocuri, nazbatii si personaje fermecate, iar camera lor e o bucatica din taramul fantastic!

Pentru mamici, tatici si bunici, am pregatit in articolul de astazi cateva sfaturi de folos in amenajarea camerei copiilor. Si cum de multe ori spatiul mic, e cel care ne da batai de cap in procesul decorarii, ideile sunt special adaptate pentru spatiile nu tocmai generoase.

1. Cheia decorului camerelor mici consta in folosirea eficienta a spatiilor pentru depozitare. Utilizati si colturile camerei, fie pentru cutiile de depozitare colorate, fie pentru piesele de mobilier. Pentru a crea senzatia de spatiu in camera celor mici, alegeti piese de mobilier de inaltime medie si organizati-le cu ajutorul cutiilor de depozitare. Inchideti obiectele si accesoriile periculoase in spatii neaccesibile copiilor (ex.debara, garaj).

 

 

 

 

 

 

2.  Daca fratii impart aceeasi camera, impartiti echitabil dulapurile, pentru ca fiecare sa aiba propriul spatiu personal. Incurajati-i sa-si personalizeze spatiu cu ajutorul etichetelor decorative sau a operelor de arta de la gradi/scoala.

 

 

 

 

 

 

3. Din categoria decor cu buget redus, utile & functionale sunt nisele in perete, folosite pe post de spatiu decorativ si de depozitare (carti, jucarii).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Dedicati un dulap mai mic, pentru depozitarea jocurilor & accesoriilor si personalizati-l creativ, cu fotografii de familie, tablite de scris sau desene dragi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. De multe ori neglijam un spatiu ce poate avea diferite functionalitati, mai exact spatiul de sub pat. Un pat cu sertare sau un pat ce permite depozitarea cutiilor dedesubt, e solutia potrivita pentru camerele mici, in care eficienta & organizarea sunt la loc de cinste. Depozitati aici hainutele extra-sezon sau echipamentul sportiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Desi la prima vedere pastrarea ordinei in camera celor mici pare o misiune imposibila, cu ajutorul cutiilor/cosurilor de depozitare (impartite pe categorii de obiecte) aceasta sarcina devine mai usoara. Achizitionati un cos decorat cu personajele favorite ale copiilor sau „imbracati” o banala cutie cu postere animate si spatiul pentru depozitarea jucariilor e tocmai gata!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Ati folosit dulapioarele, cutiile de depozitare, spatiul de sub pat, dar parca mai aveti totusi nevoie de un extra-spatiu? Va recomand sistemul de rafturi decorative, plasate pe un perete gol sau paralel cu patul, numai bun pe post de spatiu de expozitie pentru obiectele favorite ale celor mici.

 

 

 

 

 

 

8. Daca aveti la dispozitie o camera mai mare, pe care vreti sa o separati pentru juniori, grupati spatiul cu ajutorul accesoriilor decorative. Separati zona de joaca, de cea de somn, sau „camera” fetei de „camera” baiatului, folosind covoare diferite. Puteti delimita zona si prin vopsirea diferita a peretilor sau apeland la decorul cu tapet vesel, pentru a-i obisnui pe cei mici cu responsabilitatile din spatiul personal. Accesorizati incaperea cu o perdea colorata, cu personaje din povesti si ca prin magie, decoru-i gata!  🙂

 

 

 

 

 

 

Surse imagini: hgtv.com, bhg.com, houselogic.com

 

Voi ce idei ati mai pus in practica, pentru camera copiilor?

 

Lasă un răspuns