Deco-Inspiratie: Amenajarea camerei mici pentru copii

Cum putem depozita toata mobila, jucariile si accesoriile necesare micutului nostru, intr-o camera de mici dimensiuni? Cu un strop de rabdare, indemanare si ajutor putem transforma camera micutilor intr-un spatiu functional, pe placul lor. Venim in ajutor cu o serie de idei practice!

 

– Daca amenajezi camera copilului “de la zero”, planifica utilarea ei in avans pentru cel putin 3 ani, pentru ca mobilierul sa faca fata ritmului rapid de crestere al copilului, fara a fi nevoit sa investesti prea curand pentru reamenajare.

– Nu uita sa ai in vedere de la inceput ca vei avea de depozitat multe lucruri ale piticului, hainute si diverse accesorii. Opteaza din start pentru spatii de depozitare bine delimitate, utilizeaza cutiile de depozitare si orice alt spatiu util in acest sens. Poti folosi eficient anumite spatii care de multe ori sunt neglijate (colturile camerei, spatiul de sub pat).

– Implica-l si pe cel mic in luarea deciziilor si mergeti impreuna la cumparaturi pentru a alege accesoriile favorite.

– Un truc la indemana ta este sa ascunzi cat mai multe lucruri. Ce nu se vede pare ca nu este acolo, creand astfel senzatia de spatiu. Opteaza pentru cutii de depozitare, in care poti pune o multitudine de jucarii, carti sau chiar si hainute, sortate in functie de anotimp.

– Alege, pe cat posibil, mobilier multifunctional, cu desfasurare pe verticala: dulapuri in culori deschise pana in tavan, paturi supraetajate, prevazute cu birou in partea de jos a acestora. Cea mai buna solutie este mobilierul facut la comanda sau mobilierul compact, pus pe un singur perete, care genereaza rapid senzatia de spatiu, mult dorita. Inclusiv patul sau paturile (daca este vorba de 2 copii) pot fi integrate in acesta. Opteaza pentru cat mai putina mobila si chiar daca ai parte de o camera micuta, lasa cat mai multe spatiu intre elementele din camera si incearca sa le plasezi cat mai departe de usa.

– Daca optezi si pentru o biblioteca sau un set de rafturi, achizitioneaza un model inalt si subtire, deoarece acest gen de mobilier  amplifica senzatia de spatiu.

– Alege o culoare neutra, deschisa pentru pereti sau creeaza un efect vizual puternic varuind doi pereti opusi in culori inchise, puternice, diferite, precum: albastru, verde sau violet. O solutie interesanta poate fi un tapet foarte colorat (dispus pe un singur perete), care atrage din prima atentia.

– Accesorizeaza camera cu accente cu iz de basm, cum ar fi decostickerele, care recreeaza lumea din povestile preferate ale micutul tau sau cu motive florale. Adauga un set de lenjerii de pat colorate si patul celui mic va fi gata pentru povestea fermecata dinainte de culcare.

– Pentru podea evita modele de parchet incarcate. Poti alege un covor dintr-un perete pana in celalalt, de o culoare neutra si un material usor sau un covor cu personaje de desene animate, care va anima intreaga incapere.

– Foloseste draperii sau jaluzele lungi, mai mari decat ferestrele. Alatura perdele colorate, cu motive florale sau geometrice, permitand astfel luminii sa pofteasca cu generozitate. Iar pentru iluminat bazeaza-te pe cat mai multa lumina naturala.

– Daca timpul iti permite, joaca-te cu ideile si pune la cale cateva obiecte DIY pe care le poti realiza si acasa (rame pentru fotografiile de familie, cutiute personalizate, etc.)

Aduna-i pe cei dragi la o sesiune decorativa, alegeti-va ideile preferate, stabiliti bugetul si… pe locuri, fiti gata, start la decorat!

 

Sursa foto : furniture.trendzona.com

 

 

Lasă un răspuns