Decor de toamna!

De maine incepe toamna! Cel putin din puct de vedere calendaristic 🙂 Soseste momentul in care trebuie sa renunti la decorul de vara, cu scoici sau stelute de mare si sa adopti un decor al casei cu resursele toamnei: frunze multicolore, flori si fructe proaspete sau uscate, dovleci, nuci, conuri de brad, spice, etc. Aceste teme de decor pot fi folosite pe tapet, pe covoare, perdele sau asternuturi. Nu trebuie sa investesti sume considerabile in decoratiuni de sezon!

Pentru ca armonia sa fie desavarsita in casa ta, trebuie sa respecti o mica regula: foloseste o singura nuanta dominanta care sa se regaseasca peste tot si sa se asorteze cu altele!

Daca in timpul verii, instinctul ne dicteaza sa ilumimam totul prin culori deschise si sa alegem suprafete albe pentru decor interior, nu acelasi lucru se intampla si toamna. Aramiu, crem, portocaliu, verde-olive, auriu, vernil sau bordo sunt culorile potrivite pentru casa in aceasta perioada. Daca le combini cu ornamente inspirate din natura, simplu de realizat, culorile vor crea o atmosfera speciala de toamna in casa ta!

Canapeaua si pernele

Atria.roInlocuieste husele canapelei si ale fotoliilor cu unele in culori calde: aramiu, brun roscat sau verde-olive. Daca nu gasesti husele potrivite sau nu folosesti huse, poti opta pentru o cuvertura moale in aceleasi culori. Alege huse pentru perne in dungi sau carouri, cu imprimeuri de frunze si finisaje aurii (ciucuri, panglici). Le poti decora chiar tu cu nasturi mari din lemn sau metal!

Perdelele si draperiile

Daca ai deja perdele si draperii in culori neutre (ivory, bej, auriu, maro), le poti accesoriza cu doua esarfe rasucite pe galerie, prinse cu carligele perdelei. In cazul in care alegi sa-ti achizitionezi perdele si draperii noi, alege nuante de rosu aprins, galben sau roscat-ruginiu. Aceste culori vor filtra lumina naturala si vor conferi o senzatie placuta si un plus de confort casei tale!

Fata de masa si servetelele

Atria.roLa masa, alege o fata de masa colorata, cu motive din natura! Foloseste servetele prinse in inele (pe care le poti confectiona chiar tu!) sau cu o panglica colorata ornata cu o frunza, ghinda sau betisor de scortisoara. Foloseste si suporturi de farfurie in aceleasi tomuri!

Accesorii

Aseaza pe masa accesorii cu motive de toamna, cum ar fi un bol cu nuci de cocos si conuri de brad, vesela decorativa din sticla sau ceramica. Veiozele decorative in culori calde sunt si ele foarte potrivite, mai ales in nuante aurii.

Atria.roNatura este optiunea cea mai accesibila. Crengute de maces, catina, muschi, castane, nuci, fructe, seminte si nelipsitii bostani vor da culoare interiorului si iti vor pune imaginatia la incercare!

Completeaza decorul cu lumanarele parfumate in arome de scortisoara, conifere sau dovleac.

Intra pe Atria.ro pentru a-ti alege elemente de decor numai bune pentru acest anotimp!

Lasă un răspuns