Decor eclectic pentru o baie altfel

De cele mai multe ori consideram baile ca fiind spatii functionale care nu ne incita sa devenim prea creativi.

Desi design-ul interior dedicat bailor este o ramura extrem de dezvoltata si ingenioasa, multi dintre noi consideram ca o baie nu este altceva decat o baie, chiar daca este decorata cu bun gust, eleganta si poate si un pic de fantezie.

Cu toate acestea, un trend contemporan, interesant si foarte neobisnuit incepe sa devina din ce in ce mai popular, mai ales peste hotare: baia eclectica, artistica, mult mai fantezista decat am crede. Cu alte cuvinte, baia altfel, ce pune impreuna elemente deosebite pe care le asociem de obicei cu sufrageriile sau alte incaperi.

Ei bine, in continuare o sa iti prezentam cateva bai foarte indraznete, semn ca proprietarii lor nu s-au obosit sa ia seama la conventii si sa li se supuna. Ba mai mult, unele dintre aceste bai, dincolo de a fi considerate modele sau galerii de arta abstracta, sunt spatii intime, extrem de confortabile, al caror rol esential este complet indeplinit: sa ne ofere confort si relaxare si poate sa ne faca sa zambim ori de cate ori le trecem pragul.

  1. Baia cu tabla si… creta

1Daca ai o fire artistica si simti ca trebuie sa desenezi ceva pe oriunde te afli, desfasoara-te in propria baie.

Nimic mai simplu decat sa iti montezi o tabla (sau un material textil special) si sa schimbi decorul baii in fiecare zi. Trebuie sa observi ca nimic nu a fost lasat la intamplare: tabla neagra si creta merg perfect cu decorul alb negru.

O pata de culoare prin prezenta unui covoras de baie interesant este ultima piesa ce desavarseste acest decor.

  1. Baia cu elemente de textura si adancime

2Devino creativ si transforma baia intr-o galerie de arta moderna, agatand pe perete fie un obiect decorativ floral, precum in fotografia de mai sus, fie adauga diverse cosuri de paie sau ratan.

Poti gandi inclusiv dincolo de corpurile de iluminat clasice pentru bai si sa te orientezi spre un candelabru voluminos de tip glob sau floare, pentru a adauga textura si diverse paliere de adancime a spatiului chiar si intr-o baie mica.

O perdea simpatica pentru geam, cateva fasii de tapet colorat si o oglina mai putin obisnuita si iata o baie in care iti va fi mai mare dragul sa intri.

  1. Baia aparent nefinisata

3Decorul rustic, natural si aparent nefinisat nu este o noutate, dar capata din ce in ce mai mult interest din partea designerilor. Un perete din caramida (aparent) veche, o masa de lemn, accesorii de lem si suporturi pentru prosoape asortate sau cosmetice, inclusiv o vaza mica cu flori de camp sau plante perene, toate acestea iti vor sugera o atmosfera de calm, pace si entuziasm.

Daca vrei sa duci lucrurile si mai departe, adauga pe pereti tablouri reprezentand animale, elemente naturale sau peisaje simpatice. Te vei simti ca intr-o pensiune din varf de munte, beneficiind totodata de intreg confortul urban.

Tu cum ti-ai decora baia ca sa obtii efecte vizuale deosebite si un design eclectic si neobisnuit?

Lasă un răspuns