Decor inedit: tapetul de pe tavan

De cele mai multe ori avem tendinta de a ignora tavanul unei camere atunci cand planuim sa redecoram sau sa reamenajam casa. In esenta ne concentram pe culorile peretilor, urmand ca tavanul sa fie si el varuit uniform in aceeasi nuanta.

Uneori se intampla sa preferam un tavan fals, in diferite modele, pentru a da un aspect mai sic unei camere. Dar de cate ori te-ai gandit ca ai putea pune tapet pe tavan ?

Tapetul pentru pereti este la moda, si va fi la moda mult timp de acum incolo. Dincolo de aspectele de ordin practic, tapetul ii poate da unei camere un aspect somptuos, sau din contra, jucaus, in functie de tema si modelul alese si de gusturile tale in ceea ce priveste designul de interior.

Dar hai sa ne ridicam astazi ochii in tavan impreuna si sa vedem cateva sugestii de decorare al acestuia cu ajutorul… tapetului.

 Culori vii, atmosfera placuta si un aer jucaus

1O sufragerie in tonuri placute de crem sau roz are nevoie de un tavan in tonuri complementare, mai contrastante, care sa inveseleasca spatiul si sa ii dea o nota de binevenita indrazneala unei camere de altfel „cuminti.” Poti alege un tapet vesel in modele moderne, sau poti opta pentru unul ce imita foarte bine culori tempera, intr-un amestec de veselie si optimism.

 Nuante neutre pentru echilibru

2Nu cu mult timp in urma iti spuneam despre camerele deschise la culoare care permit introducerea uneia noi, si despre anumite scheme de culoare ce nu se vor demoda niciodata. In general, un dormitor varuit in tonuri pale, calde, da senzatia de spatiu si confort. Impreuna cu un mobilier potrivit si niste covoare in acelasi ton, camera poate arata ca o oaza de liniste si siguranta. Dar uneori, poate arata un pic plictisitoare. Asa ca de ce nu ai aplica pe tavan un tapet intr-o nuanta natur mai inchisa, pentru un efect contrastant care da in acelasi timp iluzia de echilibru si de spatiu?

 Un aer rustic, natural, chiar la tine in casa

3Ce zici de un tapet cu motive naturale, simpatice, care sa iti faca bucataria un loc si mai minunat decat este deja? O bucatarie intr-un design rustic, cu mobila colorata si un decor ce sugereaza o atmosfera vesela aproape ca cere un tapet in acelasi ton, ce poate intruchipa chiar cerul si pasarile lui. Combinatiile de verde, gri si lemn natur fac minuni intr-un spatiu deschis, in timp ce tapetul de pe tavan, in nunate de verde, neobisnuit si indraznet, completeaza un decor cum de putine ori vei mai intalni.

Modele in alb si negru care merg cu orice…

4Tavanul ar trebui intr-adevar sa nu fure ochiul si sa mute atentia de pe intregul design al camerei pe el insusi, asa ca poti alege un tapet in modele fine in alb si negru care merge practic cu orice fel de mobila sau decoratiuni ale camerei, fara sa le ia din valoare.

Ba mai mult, un astfel de tapet pentru tavan ii da intregii camere o nota de originalitate, indiferent ca este vorba despre o bucatarie sau un dormitor. In plus, combinatia de alb-negru nu o sa se demodeze niciodata…

Tu te-ai gandit vreodata sa iti pui tapet pe tavan? Ai avea si alte idei referitoare la culori si nuante? Spune-ne si noua cum ti se pare ideea, in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns