Decoratiuni de Craciun pentru acasa

Dupa 1 decembrie cand beculetele de Craciun se aprind, incepe cu adevarat sezonul sarbatorilor si al decoratiunilor cu globuri si crengute verzi de brad. Decorul casei incepe si el in curand, iar noi am adunat cateva idei pentru acasa, usor de facut chiar de tine.

Bastonase decorative

Bastonase ornamentale

Alege sa decorezi bradul, casa sau orice maner cu aceste bastonase din material umplute si in forma de bastonase de zahar. Poti opta pentru cele reale cumparate din magazin, sau poti sa le croiesti tu acasa. Ai nevoie doar de putin material imprimat si de o panglica pentru a le accesoriza cu o fundita. Ca si umplutura poti folosi vata simpla. La final trebuie doar sa gasesti loc sa le pui prin casa, iar daca iti raman in plus poti sa le oferi cadou colindatorilor! Se vor bucura cu siguranta!

Conuri de brad

Conuri de brad ca si ornamente

Dupa ce ai croit bastonasele poti trece la conurile de brad. Optiunile sunt nelimitate atata vreme cat ai putina vopsea colorata la indemana. Noi am optat pentru niste vopsea cu sclipici auriu. Cu o pensula subtire, vopseste varfurile petalelor conului apoi lasa la uscat. Opteaza pentru conuri mici care vor arata minunat ca si ornamente de brad, dar si grupate in coroane decorative de pus pe usa. sau in centrul fetei de masa sau peste traversa.

In loc de brad…

Bradul de Craciun

Daca nu ai loc sau buget de un brad cum iti doresti, atunci opteaza pentru varianta minimalista. Aduna cateva crengi de brad de pe la targurile de pomi de iarna, si pune-le intr-o damigeana sau vaza mare. In plus, poti imbraca suportul crengutelor intr-o hartie de cadouri frumos colorata iar in partea de sus o poti lega cu o funda de cadouri. Crengutele le poti orna cu cele mai mici globuri pe care le ai si cu putina beteala.

Decoratiuni comestibile

Casuta din povesti

Cere-le ajutorul celor mici si creaza ornamente comestibile precum casuta din povesti. Ai nevoie doar de cativa biscuiti, niste bomboane, si grazura alba. Iar ca si zapada poti folosi nuca de cocos. Daca vrei sa scrii mesaje pe acoperis, poti folosi bombonele de ciocolata. La final, aseaza casuta pe un capac de caserola si fixeaz-o acolo cu putina glazura. Atunci cand vrei sa o faci cadou pui caserola peste si ai deja un pachet.

Tu ce decoratiuni vrei sa pregatesti acasa? Lasa-ne si noua reteta lor!

Lasă un răspuns