Decorul casei cu bradul ca element principal

Mai sunt cateva zile pana la sarbatoarea Craciunului, iar cumparaturile pentru brazi naturali, artificiali sau ornamente sunt in toi!

Odata ce le-ai cumparat pe toate, a venit momentul sa le asamblezi si sa te bucuri de ele si de magia pe care o aduc in casa, iarna de iarna.

Impodobirea bradului

Ca sa eviti accidentele de orice fel, aseaza bradul intr-un colt al camerei, sau intr-o zona ce nu se suprapune cu culoarele de mers din casa. Preferabil langa geam ca sa se vada frumos si de afara atunci cand e pornita instalatia.

Pentru ca de cele mai multe ori bradul va fi asezat langa perete sau in colt, iata o schema de directie pe care sa o urmaresti in distribuirea ornamentelor.

Odata fixat in suport, ornamentele sunt puse in straturi diferite si intr-o anume ordine:

  1. Prima data pui instalatia; aceasta e cea mai grea si dupa ce o pui crengile bradului se vor lasa usor
  2. Apoi poti monta varful; este mult mai usor de pus acum decat cand bradul este plin de ornamente
  3. Urmatoarele sunt globurile. Aceste ornamente arata minunat daca alegi sa le pui intr-o ordine cromatica in degrade, sau dupa dimensiuni: cele mici mai sus, iar cele mai voluminoase in partea de jos.
  4. La final se pune beteala sau alte ornamente asemanatoare, presarate printre globurile deja fixate.

Decorul din celelalte camere

Ornamentele bradului pot fi asortate si cu alte ornamente puse acum prin casa. Alege pentru masa din sufragerie, o traversa cu tematica de Craciun pe care sa asezi o tava cu cateva lumanari parfumate si ornate festiv.

In plus, poti agata de perdea globuri mici sau ornamelte de hartie sau material colorat asemanator betelei.

Pentru masa de Craciun nu uita fata de masa alba sau rosie, pe care sa o asortezi cu servetele tematice. Mai lipsesc bucatele traditionale si musafirii care sa se bucure de toate bunatatile si decorul atent ales!

Lasă un răspuns