Decorul casei de Craciun

decor-interioare-pentru-Craciun

Inca un pic si sosesc Sarbatorile de poveste pe care multi dintre noi le-am asteptat un an intreg… miros de cozonaci, prajituri apetisante, o doza de zapada pufoasa, cadouri si cei dragi alaturi. Indiferent cum este decorata locuinta, parca in timpul Sarbatorilor de Iarna se simte nevoia unor decoruri speciale. Alege-ti stilul preferat si sfaturile care ti se potrivesc si grabeste-te sa le pui in practica inainte de Sarbatori!
– Desi iti fac cu ochiul, nu aglomera casa cu decoratiuni. Trebuie doar sa aduci in prim-plan cateva elemente in stil de iarna sis a le integrezi armonios in casuta ta.
– Alege 3-4 culori cu care sa decorezi casa si limiteaza-te la ele atunci cand decorezi casa. Anul acesta se poarta rosul si auriul, combinate cu obiecte albe (chiar si confectionate din lemn).
– Decoreaza usa de la intrare fie cu o coronita impodobita cu funde rosii, conuri de brad sau globulete, fie cu ciucuri mari, confectionati mai ales din ata colorata, lucioasa, prinsi intr-un buchet. Poti crea pentru fiecare usa din locuinta cate o ghirlanda handmade din crengi de brad sau de pin, rafie, cateva conuri de brad si fundite sau chiar si dulciuri rosii (de exemplu turte dulci sau bomboane).
coronita
– Pentru decorul ferestrelor ai de unde alege: atarna mai multe ornamente de partea de sus a tocului sau lipeste fulgi ori alte ornamente autocolante pe geamuri (reni, stelute, braduleti), combina prezenta florilor in ghivece cu ghirlandele, chiar globurile sau monteaza instalatii electrice cu diverse forme, care se intrezaresc subtil si prin perdele.
– Poti decora Draperiile cu panglici groase, rosii sau aurii (sub forma de funde) si le poti asorta apoi cu restul decoratiunilor din casa. In plus, poti agata cateva figurine specifice Craciunului (Mos Craciun, reni, ingerasi).
– Pe masa poti aranja cateva crengute de brad, servetele cu teme specifice ori cateva lumanari decorate cu fundite, inconjurate de conuri de brad, asezate pe un platou, in timp ce o fata de masa noua sau una cu modele specifice Sarbatorilor de iarna va da un ton vesel, plin de optimism casei tale.
– Scaunele pot fi rapid decorate cu panglici groase sub forma de funde, iar pe canapea poti aseza pernute albe si rosii sau cu motive decorative., asortate cu culoarea covorului.
– Pentru luminitele de Craciun este de preferat sa optezi pentru o nuanta calda – alb, galben sau rosu, iar in loc de beteala foloseste cu curaj panglici din tul, satin, organza sau chiar si zapada artificiala.
646x404

– Un decor format dintr-un con de brad, obiecte mici din sticla, unu-doua globuri si o funda discreta poate constitui un aranjament interesant, pe care sa-l pui in hol sau in living. Adauga cateva boluri supradimensionate, umplute cu bomboane sau turta dulce si ai reteta unui decor chic si rafinat. Nu uita de batoanele cu scortisoara!
– La servirea mesei foloseste seturi de masa decorative, tacamurile pentru zile festive si farfurii cat mai vesele si colorate, pentru a da o nota de sarbatoare. Mergi pe combinatiile auriu-rosu/visiniu-alb. Poti opta si pentru alte combinatii, cum ar fi auriu cu argintiu sau alb cu verde.

craciun
Nu-ti mai ramane decat sa-ti imbraci casa in straie de sarbatoare.  Spor si deco-inspiratie!

Sursa foto: yvonnetoader.com

Lasă un răspuns