Decorul dormitorului cu un buget fix

De multe ori ne dorim sa redecoram o camera, dar bugetul nu ne permite cheltuieli extinse si investitii costisitoare. Cu toate acestea, cu un buget fix si cu un pic de creativitate, putem sa adaugam un pic de stil si personalitate in orice parte a casei. Astazi ne vom concentra pe obtinerea unei atmosfere prietenoase, stilate si originale in… dormitor.

De obicei aceasta camera ramane un pic in urma atunci cand vine vorba despre design modern deoarece o consideram o incapere functionala : un pat confortabil si destule dulapuri pentru a ne pastra hainele si accesoriile par a fi suficiente.

Dar un dormitor cu stil iti poate face viata mult mai senina si mai frumoasa si vestea buna este ca se poate decora cu putin bani si mult gust.

  1. Dunga… artistica

1Cea mai simpla metoda de a da personalitate si originalitate dormitorului tau este sa alegi o portiune a unui perete gol si sa aplici pe ea o dunga de culoare suficient de lata pentru a fi folosita ca fundal pentru un proiect artistic.

Poti sa decorezi aceasta dunga fie cu tablouri si fotografii inramate, de diverse dimensiuni, fie sa adaugi un tablou in cheie postmoderna pentru a crea un punct de focus si de contrast.

  1. Accesoriile decorative

2Arta in sine poate fi scumpa si nu intotdeauna se potriveste cu decorul dormitorului tau. Dar asta nu inseamna ca nu poti dauga niste  „vibratii” artistice in dormitor: fie alegi pernute colorate pentru pat, impreuna cu o cuvertura in nuante similare, fie alegi direct pernute decorative stilizate artistic pentru a ii da camerei un aer boem si relaxat.

  1. Baldachin improvizat


Un pat cu baldachin poate fi costisitor, dar o perdea bine aleasa este o investitie mica si plina de originalitate. Iti doresti un design cu influente pariziene si romantice? Vrei sa adaugi un pic de intimitate camerei? Instaleaza un inel pe care sa pui o perdea vaporoasa din voal – sau creeaza o bariera vizuala cu ajutorul unei draperii sofisticate daca patul este la perete. O astfel de metoda nu numai ca schimba complet decorul unui dormitor, dar separa zona patului de restul camerei in cazul in care locuiesti intr-un studio te tip open space.

  1. Mobila pictata manual

4Poti sa iti vopsesti usa intr-o combinatie de pasteluri simpatice care sa iti inveseleasca ziua sau poti sa te joci cu ideile, culorile si arta manuala si sa iti pictezi diverse piese de mobilier: tablia patului, scaunele sau masuta de toaleta. Poti alege modele abstracte sau rustice, poti merge pe combinatii chabby chic cu fundaluri roz sau pe cai mai traditionale cu mobilier vopsit in alb si apoi pictat manual. Alegerile iti apartin!

  1. Decor cu luminite de Craciun

5Simti ca peretele de deasupra patului este prea gol, prea simplu si destul de lipsit de personalitate? Pune-ti in functie beculetele de pom!

Alege unele cu lumina galbena sau alba sau siruri de beculete de pom colorate. Se prind foarte usor pe perete si creeaza o feerie de lumina, culoare si contrast indiferent de momentul zilei sau de sezon.

Vrei sa duci lucrurile si mai departe? Agata de beculete fotografiile tale preferate pentru a da intregului ansamblu un aer artistic si vesel. Poti folosi agrafe de hartie, ace de siguranta sau chiar cleme de par pentru un efect estetic neconventional.

Cum arata dormitorul tau de vis? Ai alege vreuna dintre aceste idei pentru a da un nou suflu dormitorului tau?

Lasă un răspuns