Decorul in alb al unei camere

O camera complet vopsita in alb are destul de multe avantaje: da senzatia de spatiu, de luminozitate si de confort. Indiferent daca alegi albul numai pentru pereti, sau megi mai departe, alegand si mobila complet alba, pentru bucatarie sau dormitor de exemplu, un astfel de decor nu poate decat sa respire lejeritate, curatenie si liniste.

camera alba accesorii

Decor in alb

Cu toate acestea, o camera complet alba vine si cu micile ei dezavantaje: poate arata prea lipsita de viata, prea rece (comparatia cu interiorul unui spital este des intalnita), este predispusa la pete foarte vizibile si parca ii si lipsesc niste detalii atractive. Ca sa beneficiezi de toate avantajele camerelor albe si sa eviti si micile dezavantaje descrise, iti propunem astazi sa vedem impreuna cateva trucuri de decor ce pot transforma o camera alba in cel mai atractiv spatiu din intreaga casa !

  1. Pete de culoare cu ajutorul accesoriilor

Accesoriile sunt cele care dau viata unei camere, iar avand in vedere ca a ta este alba, iti permite orice combinatii de culori! Un covor colorat care sa se asorteze cu pernele de pe canapeaua ta alba si draperia de la geam sunt mai mult decat suficiente ca sa dea viata incaperii si sa scoata in evidenta frumusetea albului inconjurator. De la tablouri pana la culoarea abajururilor, de la culoarea masutei de cafea si pana la culoarea lustrei sau a unor ghivece decorative cu flori, ai toate optiunile posibile ca sa pui albul in valoare si sa faci camera sa arate ca in revistele de design interior.

  1. Joaca-te cu texturi si suprafete

Albul face un contrast placut nu numai cu alte culori, dar si cu diverse texturi si suprafete. Adauga incaperii un covor pufos, sau imbraca fotoliile intr-un material satinat. Asa cum ziceam, suprafetele albe se murdaresc usor. AI grija sa ai mereu la indemana huse pentru mobilier care sunt rezistente la pete si fa-ti un program de curatenie care sa aiba in vedere peretii, tocurile geamurilor, pervazele, usa si intreg mobilierul. Poti alege un mobilier alb texturat lucios sau mat, cu striatii sau marmorat. Albul merge cu alb, atata timp cat texturile difera.

  1. Alege albul potrivit

Stim ca suna ciudat, dar un decorator profesionist iti va arata diferite tipuri de alb, atat pentru pereti cat si pentru mobilier, accesorii sau huse. In functie de nuanta de alb aleasa, organizeaza sursele de lumina din incapere pentru a crea spatii calde, confortabile, si gandeste decorul in functie de diversele nuante.

Chiar daca o camera complet alba pare greu de intretinut, ea ofera si o satisfactie enorma din punct de vedere estetic si pishologic. Tie iti plac camerele decorate in alb? Ce trucuri mai stii pentru a da unei camere albe un efect senzational?

Lasă un răspuns