Decorul mesei si alegerea accesoriilor potrivite

In lumea noastra moderna, masa de bucatarie a renuntat de mult la vesmintele ei permanente precum clasica fata de masa sau musama. Acum avem in decorul mesei o sumedenie de alte accesorii si produse textile, de lemn, bambus, vinil sau paie care compenseaza utilitatea unui acoperamant pentru masa pentru a o proteja si care ii dau mesei un continuu aer de sarbatoare si eleganta moderna.

Daca credeai ca in designul contemporan nimeni nu mai foloseste insa fete de masa, suporturi pentru farfurii, servete elegante sau prosoape simpatice, s-ar putea sa te inseli.

Cu atat de multe materiale si texturi la dispozitie, cu atat de multe posibilitati si palete de culori si cu atat de multe idei creative ce vin din partea decoratorilor, masa ta poate arata mai ceva ca in filme sau in revistele de design. Hai sa vedem astazi cateva accesorii nelipsite de la masa!

  1. Fata de masa alba

1Poti alege o fata de masa alba intr-o combinatie de bumbac si poliester sau dintr-un material mai greu, mai plin, pentru a decora simplu si elegant o bucatarie ultra-moderna sau una clasica. Asa cum stim, albul reprezinta un fundal minunat pe care iti poti ulterior alcatui propriul tau design, adaugand pete de culoare sau combinand o diversitate mare de nuante. Albul ajuta ca mobila de bucatarie alba sa se piarda in peisaj pentru a face spatiul sa arate mai larg si mai luminos, sau poate atenua si echilibra o mobila de bucatarie colorata, oferind contrast si senzatia de curatenie si ordine absoluta.

  1. Fata de masa cu servete asortate

2Un set de fata de masa cu servete asortate, frumos rulate si legate poate da oricarei mese un aer festiv, fie ca alegi sa folosesti setul pentru masa de Craciun sau de fiecare data cand pregatesti cina pentru membrii familiei sau prietenii apropiati. Poti alege dintr-o mare varietate de culori si modele si te poti juca cu orice combinatii doresti.

  1. Fata de masa cu pernute asortate

3Daca vrei sa obtii un design inovativ, mergi dincolo de granitele clasicului si asorteaza-ti fata de masa din bucatarie, de exemplu, nu cu servete sau cu tapiteria scaunelor, ci cu pernute decorative colorate in aceeasi nuanta ca si fata de masa. Poti astfel obtine un decor simplu dar care fura privirea si da o nota de originalitate intregii bucatarii sau sufragerii.

  1. Setul de masa

4Daca nu vrei sa folosesti o fata de masa, poti oricand sa apelezi la un set de suporturi pentru farfurii din material textil, bambus, vinil sau combinatii dintre diferite materiale. Seturile de masa sunt o alegere excelenta daca vrei sa protejezi suprafata acesteia si totusi sa decorezi masa intr-un mod elegant si festiv. Cele de vinil, desi practice si usor de intretinut, stirbesc intrucatva aspectul estetic al mesei, de aceea specialistii in design interior recomanda seturile textile, bambus, lemn sau ratan pentru ocaziile cu adevarat speciale.

Tu cum iti decorezi masa? Folosesti fetele de masa textile sau din vinyl? Ai renuntat la ele si ai mers pe ideea de suporturi pentru fafurii sau seturi cu servete?

Lasă un răspuns