Decoruri atemporale de iarna

Chiar daca sarbatorile de iarna au trecut, sezonul rece este inca aici si se manifesta cu putere. Multi dintre noi prefera sa pastreze in casele lor ceva din veselia si lumina sarbatorilor, chiar daca bradul de Craciun si alte decoratiuni nu mai sunt prezente.

Ceea ce face ca iarna sa fie cu adevarat interesanta din perspectiva design-ului de interior este ca avem la dispozitie nenumarate idei de décor si decoratiuni care pastreaza spiritul sarbatorilor, infrumusetandu-ne si inveselindu-ne locuintele.

Sunt decoruri atemporale, de care ne putem bucura pe tot parcursul anotimpului rece si pe care le putem reutiliza si anul viitor. Hai sa vedem impreuna astazi cateva idei de décor care sa aduca un strop de culoare si veselie casei tale pana la inceputul primaverii!

1. O fata de masa interesanta

Decoruri atemporale de iarna

Asa cum ne-am obisnuit, sarbatorile de iarna au schema lor de culori traditionala, in general compusa din rosu, verde si alb. Dar chiar daca au trecut sarbatorile, asta nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de o pata de culoare aprinsa in bucatarie sau in spatiul pentru luat masa. O fata de masa rosie cu un imprimeu discret cu braduti poate sa iti inveseleasca bucataria luni intregi de acum incolo.

Modelul subtil de iarna este perfect pentru acest sezon si, desigur, o poti folosi ori de cate ori vrei sa creezi un punct focal in bucataria ta prin culoare si contrast.

2. Luminitele de pom… folosite altfel

800x600xbedroom-fairy-lights-uk-designs-concepts-newinteriorhome-jpg-pagespeed-ic-me6ma_gnohAm mai discutat despre folosirea luminitelor de brad ca decoratiuni interioare independente de Craciun, dar acum trebuie sa insistam asupra lor pentru ca exista o paleta intreaga de modalitati prin care le poti folosi ca sa ii dai unei camere un aer feeric, romantic si plin de caldura. Daca nu vrei sa renunti inca la magia sarbatorilor si ai o preferinta speciala pentru luminile de brad la care inca nu vrei sa renunti, cel mai simplu este sa le muti in… dormitor. Poti sa le prinzi de perete in orice mod doresti pentru a transforma complet atmosfera camerei. Poti crea cu ele o adevarata perdea subtila de lumina pe un perete, poti aduga culoare, un aer de basm si un décor nu numai atemporal, dar si foarte interesant.

3. Globuri de Craciun… reutilizate

Decoruri atemporale de iarnaDaca iti plac proiectele de tip DIY si vrei sa pastrezi globurile de Craciun prin preajma intr-un mod vesel, unic si independent de sarbatorile de iarna, tot ce trebuie sa faci este sa alegi cateva mai vechi si sa le transformi in decoratiuni atemporale pentru living. Poti acoperi suprafata globurilor cu tot ce iti trece prin cap: nasturasi, flori de hartie, panglici colorate, sfoara (pentru decoruri rustice), hartie creponata etc.

Tot ce iti trebuie este un lipici de buna calitate, imaginatie si indemanare pentru a transforma cateva globuri de brad in adevarate decoratiuni handmade pe care sa le reutilizezi pe tot parcursul anului.

Exista nenumarate alte modalitati pentru a pastra spiritul sarbatorilor in casa si pentru a-i da locuintei tale un aer vesel, luminos si colorat. Tu te-ai gandit vreodata sa folosesti decoruri de iarna atemporale pentru a iti decora casa?

Lasă un răspuns