Decostickerele – un decor de basm in camera copiilor

 

Decostickerele (autocolante pe baza de hartie, pretaiate) sunt un accesoriu chic, util si de efect pentru camera celor mici. In plus, nu afecteaza suprafetele, se pot aplica rapid pe perete, usi, mobila, geamuri sau oglinda si transforma camera micutilor nostri in universul de poveste atat de drag lor. Daca intentionezi sa le folosesti, iti dam cateva sfaturi practice:

 

 

–         Consulta-te cu micutii tai in alegerea modelului potrivit si a locurilor unde sa fie plasate.

–         Modelele mari (peste 1 m.) se pot plasa si pe holuri sau la intrari.

–         Alege, din multitudinea de modele cu personaje din desene animate (Princess, Cars, Fairies, Minnie Mouse, Winnie the Pooh), din filme (Hannah Montana) sau obiecte si accesorii in legatura cu acestea.

–         Daca achizitionezi stickere de pereti, ele se vor monta numai pe pereti, nu si pe mobila sau alte suprafete. Stickerele se lipesc si rezista cel mai bine pe peretii vopsiti cu vopsea lavabila.

–         Daca vrei sa il plasezi pe un perete proaspat vopsit, lasa sa se usuce peretele cel putin doua saptamani, inainte de a-l monta.

–         Nu monta stickerele pe tapet, deoarece nu se mai pot dezlipi, decat impreuna cu tapetul.

–         Cu cat suprafata pe care vei lipi stickerul este mai putin poroasa, cu atat aderenta va fi mai mare.

–         Fii atent la orice imperfectiune a peretelui, pentru ca ea va fi vizibila si pe suprafata stickerului decorativ.

–         Pregateste suprafata pe care se vor monta (sa fie neteda, curata, uscata, fara grasimi).

–         Se lipeste doar imaginea de pe decosticker, a carei contur se decupeaza perfect, fara a fi necesar un fundal, acesta constituindu-l chiar peretele.

–         Pozitioneaza decostickerul si apoi lipeste-l de sus in jos, apasand peste el cu o bucata de material textil (asemeni montarii tapetului).

–         La lipire, acorda atentie din aproape in aproape, pe masura ce netezesti coala, pentru a nu ramane bule de aer dedesubtul ei. Daca raman bule de aer care nu pot fi eliminate prin apasare, la finalul aplicarii autocolantului inteapa bula de aer cu varful unui ac si apasa din nou pentru a o face sa dispara.

–         Poti spala stickerul dupa montare, fara a-l dezlipi, cu o carpa moale sau un burete umezit cu apa rece.

–         Pentru a-l dezlipi, in functie de tipul de material din care este confectionat, fie incalzesti usor cu uscatorul de par un colt (nu mai aproape de 10 cm. de el) si il tragi, fie introduci un varf de cutit sub un colt si incerci sa ridici usor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu iti ramane decat sa asortezi decostickerele de pe site-ul http://www.atria.ro/ cu modelele de pe covorul copilului, cu lenjeria de pat si culorile din incapere, transformand astfel camera celui mic intr-o oaza de relaxare din lumea povestilor. Spor si deco-inspiratie! 🙂

Lasă un răspuns