Draperiile fixe – stiluri de amenajare pentru orice casa

Draperiile fixe sunt elemente de decor care au o functionalitate redusa – nu se pot trage cu adevarat – dar care aduc un plus de eleganta, valoare estetica si unicitate oricarei camere.

Daca fereastra ta este deja decorata cu jaluzele sau transperante, este posibil sa nu mai fie nevoie si de o draperie. Cu toate acestea, o perdea eleganta si moderna impreuna cu o fereastra larga par a „cere” draperii – fie ca vrei sa le folosesti pentru a face umbra, fie ca ti le doresti exclusiv pentru decor.

Draperiile fixe sunt astazi foarte la moda: eliminand rejansa traditionala si venind in modele foarte interesante, draperiile fixe se potrivesc oricarui tip de casa. Hai sa vedem astazi cateva exemple pentru a ne da seama ce tip de draperie fixa ti se potriveste stilului personal!

  1. Draperia fixa de tafta cu montaj fix

Draperiile fixe - stiluri de amenajare pentru orice casaSistemul de prindere al acestui tip de draperie de tafta face ca draperia, frumos impartita in doua jumatati de o parte si de alta a geamului sa completeze si sa complimenteze aspectul camerei.

Beneficiul unei astfel de draperii simple este ca ea poate oferi si umbra de care ai nevoie, caci odata dezlegate cele doua jumatati, ele se unesc la mijloc in falduri bogate acoperind fereastra pe toata suprafata ei.

  1. Fasii de draperie decorativa

Draperiile fixe - stiluri de amenajare pentru orice casaIntr-un astfel de design cu draperii, fasiile de material, chiar daca putin incretite, au exclusiv un aspect decorativ si nu unul functional. In acest caz, designerul de interior a ales draperii inguste, cu sistem fix care dau inaltime camerei, decoreaza excelent un perete prevazut cu numeroase ferestre si dau armonie intregii camere mai ales daca materialul draperiei, modelul, culoarea si imprimeul se regaseste in alte elemente decorative ale camerei (tapiteria scaunelor, pernutele decorative ale canapelei etc).

  1. Draperia paravan

Draperiile fixe - stiluri de amenajare pentru orice casaUneori vrem sa acoperim o fereastra mult prea luminoasa care lasa soarele arzator sa ne produca disconfort fara sa ne dorim in acelasi timp sa pastram peisajul de dincolo de fereastra.

In acest caz, o draperie in nuante deshise, semi-transparenta, care lasa inauntru destula lumina dar nu si prea multa caldura este o solutie binevenita. Un astfel de sistem de prindere fix este usor de montat in orice camera.

Odata ce ai stabilit numarul de incretituri si ai ales tipul de bagheta si sistem de cleme, te poti bucura de draperiile tale paravn care dau camerei un aer exotic si foarte elegant. O astfel de draperie merge excelent intr-un dormitor sau un birou in care nu tii neaparat la priveliste, dar iti doresti suficienta lumina si umbra ca sa te poti relaxa pe tot parcursul zilei.

Tu ai perdele si draperii la ferestre sau ai preferat jaluzelele si transperantele? Cum ti-ai decora casa cu draperii fixe si de ce?

Lasă un răspuns