Duo-uri cromatice de care te vei indragosti anul acesta

Odata cu revelatia si decizia venite recent de la Pantone de a alege nu una, ci doua culori ale anului, designerii de interioare au inceput sa se intreaca in predictii legate de cele mai interesante duo-uri cromatice care vor fi la moda anul acesta.

Deja se fac sondaje, deja se fac simulari si deja au inceput reamenajarile. Avem un an intreg in fata pentru a ne decide ce duo cromatic nou si spectaculos, modern si recomandat de specialisti sa introducem in casele noastre, dar pentru a lua decizia corecta, ar trebui sa vedem cam ce idei se vehiculeaza in momenul de fata.

Esti pregatita pentru cateva cupluri cromatice care vor face senzatie si de care te vei indragosti?

Roz si bleu

1 (1)Pantone a ales dulcea nuanta Rose Quartz si interesanta nuanta de albastru Serenity ca fiind culorile anului. Asa ca designerii s-au pus pe treaba si deja au amenajat cateva locuinte care nu numai ca infatiseaza acest duo cromatic, dar care arata si extrem de bine.

Combinatia dintre cele doua face orice incapere sa para mai romantica, mai serena si mai incantatoare, lasandu-ne la dispozitie o intreaga libertate de a ne exprima personalitatea. De la pernute decorative la perdele sau tapet, de la vopsea pentru lemnarie la asternuturi de pat sau covoare, ai o lume intreaga la picioare pe care sa o creezi folosind cu inteligenta acest duo cromatic.

Gri si mustar

2 (1)Gri-ul a fost o cromatica preferata a designerilor inca de anul trecut. Cald, rece, sobru, neutru, elegant, impunator sau informal, in functie de nuanta si textura, griul capata anul acesta un nou partener interesant: mustarul. Contrastul este fabulos, fara a fi tipator, iar ambele cromatici sunt usor de implementat si de intretinut.

Tapiteria canapelei si pernute decorative mustar-gri in sufragerie, tapet si fotolii pentru dormitor, blat, scaune si accesorii de masa pentru bucatarie, gresie si faianta combinate pentru baie, acestea sunt numai cateva dintre posibilitatile pe care le ai pentru a schimba cu totul aspectul unei camere concentrate pe acest duo cromatic.

Lemn si bronz

3 (1)Accentele metalice ca decoratiune interioara sunt la moda de ceva vreme, dar obisnuitul inox devine inlocuit din ce in ce mai des de bronz. Fie ca acesta are o textura fina, satinata, fie ca prezinta una mai rugoasa, de tip industrial, bronzul este nuanta care va domina in 2016.

Interesant este faptul ca una dintre combinatiile preferate de designeri este cea cu lemnul natural si nu cu alt material sau ton cromatic contrastant. In acest duo lemn-bronz vorbim despre o atmosfera vintage, foarte calda, extrem de eleganta si surprinzatoare.

Acest duo cromatic este cel mai bine pus in valoare in bucatarii, pentru ca bronzul poate fi prezent din tavan si pana in podea, in timp ce lemnul isi pastreaza locul sau central in insule, mobilier si in culoarea seturilor de bucatarie sau a finisajelor rafinate.

Care dintre aceste duo-uri cromatice te atrage cel mai mult? Pe care dintre ele ai vrea sa le incerci in locuinta ta si care ti se pare cel mai usor de utilizat?

Lasă un răspuns