Elemente sclipitoare in decorul de zi cu zi

Suntem obisnuiti cu elementele sclipitoare in moda si in industria de accesorii, asa ca de ce nu am adduce cateva astfel de elemente si in decorul interior de zi cu zi?

Daca ti se pare ca sclipiciul ar fi totusi ceva prea mult, putin tipator, destul de lipsit de gust sau deloc acceptabil intr-o “casa serioasa”, astazi iti vom prezenta cateva idei de design in care decoratorii au demonstrat ca un pic de sclipici este mai mult decat binevenit.

Bun gust? Cu siguranta! Multi designeri se inspira din natura, iar cat vezi cu ochii, soarele sclipeste pe luciul unei ape, in timp ce turturii de gheata te pot face sa crezi ca ai nimerit intr-un palat de clestar.

Hai sa vedem impreuna cateva idei sofisticate de design interior care utilizeaza elemente sclipitoare de tot felul pentru a transforma o camera intr-o adevarata opera de arta.

Bucataria marina

1Bucataria este un loc in care ne petrecem foarte mult timp. Mai mult, daca spatiul ti-o permite, de regula aceasta este transformata intr-un fel de sufragerie informala pentru prietenii veniti in vizita.

Asa ca de ce nu ti-ai petrece clipe minunate intr-un decor ce aminteste de epoca glam? Acest blat sclipitor, combinat cu finisajele de pe pereti in acelasi ton merg de minune impreuna cu mobilierul de lemn si cu combinatia de inox si pal lucios al scaunelor si dulapurilor.

Poti obtine un astfel de efect spectaculos fie ca folosesti materiale ce includ componente organice be baza de siliciu sau mozaic de sticla. Pana la urma cine nu isi doreste un pic din sclipirea marii la el in casa?

Sufrageria cu pereti tratati

2Mai tii minte varul acela sclipicios de pe vremuri? Nu despre asta este vorba! In imagine poti vedea designul minimalist al unei bai ce a mers pe tonuri natur foarte inchise. Dar mai poti observa si portiuni de perete tratate cu un material ce face ca intreaga baie sa sclipeasca intr-un mod elegant, matur am putea spune, fara sa fie tipator, dar ca sa dea lumina in acelasi timp. Acest tratament s-a realizat cu aluminiu perforat. Un material neobisnuit, destul de rar prezent, dar care s poate combina perfect cu o schema de lumini pentru a oferi oricarei incaperi o doza bine gandita de glam.

Palatul de cristal

3Elementele sclipitoare dintr-o camera nu trebuie sa se limiteze la var lavabil sclipicios, la materiale pe baza de siliciu sau metal, sticla pisata sau diverse mozaicuri.

Sticla si cristalul aduc in orice incapere o sclipire naturala, pura, impecabila. Daca alegi sa aduci cateva raze de lumina in plus in casa ta te poti inspira din aceasta fotografie. Dupa cum vezi, oglinda multi-fatetata si aplicile de sticla sau cristal lumineaza deplin incaperea. Daca adaugi niste accente de alb, argintiu sau ivoriu, impreuna cu niste insertii si finisaje subtile metalice, iti poti crea propriul palat de clestar la tine in casa.

Elementele sclipitoare nu se limiteaza doar la suprafetele mobilierului sau ale peretilor. Poti alege perdele si draperii din materiale cu luciu natural, precum organza sau satinul, pentru a completa sarmul ambiantei.

Tu te-ai gandit vreodata sa adaugi elemente sclipitoare in designul tau interior? Ti-ar placea o camera de zi cristalina, sau mai degraba o bucatarie cu un pic de „zvac”?

Lasă un răspuns