Geanta de plaja: de la prosop de plaja la accesorii

Cu totii abia asteptam sa ne bucuram de o zi de plaja sau de o vacanta prelungita pe litoral. Dar fie ca stam cateva ore, fie ca ne distram la malul marii de dimineata pana seara, trebuie sa fim pregatiti pentru orice. O geanta de plaja cu toate cele trebuincioase este un accesoriu mai mult decat necesar, este o conditie pentru ca tu sa te bucuri de soare si inot fara nici un fel de batai de cap.

Geanta de plaja: de la prosop de plaja la accesorii mai putin obisnuite

Dar cum ar trebui sa ne pregatim geanta de plaja anul acesta ? Ei bine, un prosop de plaja si o lotiune de piele sunt obligatorii, dar nu si suficiente. Hai sa vedem impreuna azi cateva sugestii legate de organizarea eficienta a gentii de plaja.

  • Alege o geanta de plaja rezistenta la apa de dimensiuni medii sau mari (daca mergi impreuna cu toata familia sau vrei sa stai o zi intreaga)
  • Alege o geanta bine compartimentata cu buzunare si separatoare de care nu o sa iti para rau daca se umple de nisip sau se zgarie.
  • Alege o geanta pe care sa o porti pe umar sau pe spate (de tip rucsac) pentru a nu iti incomoda libertatea de miscare.
  • Alege un prosop de plaja incapator, in culori vii ca sa iti transmita o energie pozitiva, gros si placut la atingere.
  • Daca mergi cu cei mici, pune in geanta si un prosop de plaja poncho pentru copii – cei mici vor fi incantati si se vor simti in al noualea cer.
  • Nu uita o crema sau o lotiune de protectie solara cu un factor de protectie ridicat pentru ca intreaga familie sa se bucure de soare in deplina siguranta ; ai grija sa iti impachetezi toate produsele de plaja si de igiena intr-o punga de plastic pentru a nu deteriora geanta, hainele sau prosoapele in caz ca se varsa.
  • Ochelarii de soare ar trebui sa fie pastrati intr-un etui special pentru a fi feriti de nisip ; daca nu vrei sa duci cu tine si etuiul, depoziteaza ochelarii intr-un buzunar special al gentii care sa ii protejeze. Ca regula generala, nu lua la plaja ochelarii tai preferati sau scumpi.
  • Trebuie sa ai la tine cateva obiecte vestimentare absolut necesare: o palarie / sapca de plaja, un schimb de lenjerie (daca nu vrei sa pleci acasa cu costumul de baie ud pe tine), o jacheta subtire in cazul in care pleci mai tarziu de pe plaja si vrei sa te feresti de racoarea serii. Aceste piese de vestimentatie sunt obligatorii in cazul copiilor.
  • Nu uita sa iei cu tine destula apa : la plaja poti fi tentat sa bei diverse sucuri sau bauturi alcoolice, dar apa este absolut necesara pentru a preveni deshidratarea sau alte efecte nedorite ale expunerii la soare. In ceea ce priveste apa, ia-ti o sticla speciala cu pereti dubli pentru a pastra apa cat mai rece pe parcursul zilei.
  • Nu uita sa iti iei destul „combustibil”: fructe, nuci si alune, cate un sandvis de persoana daca mergi impreuna cu toata familia. Chiar daca iei masa la o terasa de pe plaja, fructele si nucile iti dau energie, te hidrateaza si te hranesc sanatos, compensand pentru epuizarea care vine odata cu inotul si expunerea la soare. Una dintre regulile importante este sa nu consumi alimente foarte sarate.
  • Daca poti, ia si o umbrela de plaja pe langa un prosop de plaja sau un sezlong. Astfel vei fi mai protejat de soare si vei putea sa iti prelungesti sederea pentru mai mult timp. Exista umbrele de plaja care pot fi impachetate in geanta de plaja.
  • Mica trusa medicala: pe langa prosop de plaja, slapi si lotiune, o mica trusa medicala nu ar trebui sa lipseasca. Aceasta poate contine plasturi pentru a proteja diverse zgarieturi, aspirina in cazul in care te temi de o insolatie sau esti afectat de o durere de cap, o lotiune contra arsurilor etc.
  • Distractie la pachet: fie ca mergi singur, cu prietenii sau cu familia, geanta de plaja ar trebui sa aiba „ascunse” si cateva elemente distractive: o carte de citit, un pachet de carti de joc, un player de muzica cu tot cu casti, un binoclu cu care sa explorezi fauna si flora daca te afli intr-o statiune mai exotica (de exemplu in Delta Dunarii binoclul nu ar trebui sa te paraseasca nici o clipa).
  • Foloseste un truc pentru a iti pastra obiectele de valoare in siguranta in geanta de plaja (chei de masina, bani, acte etc): pune-le pe toate cu grija intr-un ambalaj oarecare de snacks-uri si prinde punga cu un carlig de rufe, apoi securizeaz-o intr-un buzunar interior al gentii sau pe fundul ei, sub toate celelalte obiecte.

Daca ai o geanta de plaja cu toate cele necesare (plus cateva obiecte la care tii in mod deosebit si vrei sa le ai cu tine) atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Te poti bucura de un bronz perfect si sesiuni de inot satisfacatoare, indiferent daca esti in vacanta pe litoral sau intr-un city break intr-o statiune estivala din strainatate.

Lasă un răspuns