Ghidul cuparatorilor de prosoape

Principalul rol al prosoapelor e sa fie folosite pentru a ne usca dupa o baie, o tura de inot sau dupa un simplu spalat pe maini. Insa, varientatea de modele, marimi si tesaturi, pare sa spuna o poveste mult mai complexa pe care o vom detalia in cele ce urmeaza.

Ghidul cuparatorilor de prosoape

Incepe cu grosimea tesaturii

Cand vine vorba de cumparaturi de prosoape, preferintele se impart in doua mari categorii.

In prima categorie sunt cei care cauta acele prosoape plusate, moi, aproape ca niste norisori in care simti ca te invalui cand le folosesti. A doua categorie prefera prosoapele mai subtiri, care isi fac bine treaba absorbind usor apa, dar sunt si usor de uscat dupa.

La baza celor doua preferinte sta defapt greutatea tesaturii pe centimetru patrat.Prosoapele deosebit de pufoase sunt deobicei cele de 600 gr / cm2. Aceste prosoape le vei intalni in special  hotelurile de 4 si 5 stele, uneori chiar personalizate pe margine cu logo-ul hotelului.

Modelele cu tesatura mai subtire, sunt prosoapele cu tesatura “bob de orez” sau simple, foarte absorbante si ele, insa cu o greutate de 420-450 gr / cm2 sau mai putin.

Opteaza pentru prosoapele din bumbac egiptean

Tesaturile din bumbac egiptean sunt un adevarat rasfat pentru pielea noastra. Diferenta dintre bumbacul egiptean, cel turcesc, sau din alte zone, este ca, cel egiptean produce o fibra mult mai lunga si de o calitate mai inalta. Astfel, tesaturile sunt mult mai rezistente la uzura, iar cu fiecare spalare, tesatura din bumbac egiptean devine mai moale si pufoasa.

Cum alegi culorile

Dincolo de culoarea baii sau alti factori personali, culoarea prosoapelor are si un rol practic.

Prosoapele albe sunt usor de spalat la temperaturi inalte, fara grija ca ar putea lasa culoare, iar majoritatea petelor pot fi scoase rapid cu inalbitor.

Prosoapele inchise la culoare, precum cele negre, maro sau bleumarin, sunt foarte practice pentru persoanele care tind sa lase urme de machiaj pe ele. Fondul de ten sau rujul rezistent poate da batai de cap la curatare, asa ca, pentru a evita aceasta situatie poti avea cateva prosoape mai mici, de culori inchise.

Acum ca stii cateva secrete despre prosoapele de zi cu zi, un set din bumbac egiptean, cu o tesatura de 600 gr/cm2 poate fi un cadou de lux pentru cei care adora confortul si apreciaza calitatea.

Lasă un răspuns