Idei multifunctionale pentru amenajarea baii

Probabil ca ati visat macar o data la o baie grandioasa, cu o cada imensa, obiecte decorative deosebite si priveliste catre natura. Dar nu e nevoie obligatoriu de un spatiu generos, pentru a amenaja cu succes o baie chic de care sa fiti mandri. Astazi va voi prezenta cateva idei pentru decorarea bailor mai mici, folosind la maxim fiecare metru patrat pe care il aveti la dispozitie.

–         Principala problema cu care ne confruntam atunci cand e vorba de amenajarea baii este lipsa spatiului, in special al celui pentru depozitare (fie ca avem nevoie de spatiu pentru prosoape, cosmetice sau solutii pentru curatare). Daca nu aveti loc pentru prea multe dulapioare sau riscati sa aglomerati excesiv peretii baii cu rafturi, va recomand sa folositi spatii alternative, cum ar fi partea interioara a usilor dulapului. Singuri sau cu ajutorul unui mester priceput puteti adauga rapid cateva polite de tip sertar si sa separati astfel produsele pe categorii (cosmetice, hartie igienica, accesorii pentru par etc.).

–         Folositi spatiul liber pentru a adauga un dulapior (in care sa depozitati produsele pentru curatenie) sau a masca tevile inestetice (cum sunt cele de sub chiuveta). Daca nu va deranjeaza tevile, incercati sa utilizati si spatiul de sub chiuveta, adaugandu-i 1 sau 2 rafturi deschise pe care puteti sa aranjati obiecte decorative sau sa le folositi tot pe post de spatiu de depozitare. Utilizati si colturile folosind cutii sau cosuri decorative, special concepute pentru depozitarea diferitelor obiecte.

–         Experimentati cu culorile! Ca si in cazul celorlalte camere si baia este personalizata prin culorile folosite (pentru gresie, faianta, mobilier si accesorii). Incaperile mici vor parea mai spatioase daca sunt decorate in tonuri neutre, folosind eficient lumina naturala sau cea artificiala. Daca baia nu are un geam sau geamul este prea mic, va recomand sa decorati peretele de deasupra chiuvetei cu o oglinda mare, la care sa ii adaugati spoturi luminoase. Daca sunteti fanii culorilor puternice si doriti sa amenajati o baie mai mica, optati pentru un mix de tonuri neutre si cateva elemente centrale in nuante puternice. Puteti de exemplu alege sa acoperiti un intreg perete cu faianta rosie sau sa va limitati la rosu doar in decoratiuni (lampa, covoras de baie, eventuale perdele, accesorii decorative). Gasiti mai multe accesorii pentru baie (prosoape, covorase, halate) pe site-ul nostru.

–         Spatiile inguste pot fi solutia potrivita pentru depozitarea medicamentelor sau a altor ustensile sanitare. Proiectati un dulapior ingust, dar inalt (cu sistem de sine) si ati rezolvat problema. Iar daca mai raman rafturi libere, cu siguranta ca veti mai gasi cateva lucrusoare care sa completeze spatiul ramas liber.

–         Daca preferati ca prosoapele sa nu fie vizibile, incercati sa creati un spatiu alternativ special pentru acestea. O idee e sa plasati bare pentru prosoape si in spatiul de sub chiuveta (daca locul e suficient de inalt).

–         In caz ca va incurca dimensiunile diferitelor produse cosmetice si de igiena personala, optati pentru rafturile rabatabile, care pot fi rapid mutate mai sus sau mai jos, creand astfel spatiul potrivit pentru diverse dimensiuni de sticle sau flacoane.

–         Utilizati spatiul si pe verticala. Adaugati rafturi sau optati pentru caloriferele de perete sau pentru un sistem vertical de depozitare a prosoapelor.

–         Folositi o usa rabatabila pentru a avea acces rapid la cosul cu rufe murdare depozitat in interior.

–         Daca vreti sa incercati un design mai atipic, personalizati diferite obiecte, oferindu-le o noua intrebuintare. De exemplu puteti vopsi o galeata in tonurile baii si sa o folositi ulterior pe post de spatiu de depozitare. O alta idee ar fi reconditionarea unei mini scari din lemn si folosirea acesteia pe post de suport de prosoape.  🙂

Daca aveti si alte idei, asteptam sa le postati intr-un comentariu la acest articol!

Sursa imagini: decoratingfiles.com

Lasă un răspuns