Idei decorative pentru accesorizarea peretelui gol de deasupra patului

Dormitoarele sunt de multe ori neglijate din punct de vedere estetic, pentru ca preferam sa ne concentram pe functionalitate si spatii de depozitare. Dar ce facem, totusi, cu spatiul de deasupra patului? Un loc destul de putin explorat si utilzat la maximum-ul lui de potential, peretele de deasupra patului merita atentia ta deplina. Hai sa vedem azi impreuna cum poti utiliza acest spatiu ca iti fie si util si placut ochiului!

  1. Tapet cu modele supradimensionate

Spatiul de deasupra patului poate fi generos numai intr-o anumita masura, asadar trebuie sa iti alegi tapetul cum trebuie pentru a nu incarca inutil camera. Un tapet cu elemente rare si supradimensionate este indraznet dar nu si obositor, unde mai pui sa ca poti crea cu el un adevarat perete-accent fara prea mult efort. Un tapet care nu lasa destul spatiu intre elementele grafice poate deveni obositor, asa ca este bine sa iti alegi unul care foloseste si „spatiile negative”.

  1. Rafturi utile

Idei pentru decorul peretelui gol de deasupra patuluiDesigur ca cea mai simpla idee de pus in practica este adaugarea unor rafturi plutitoare pe care sa le decorezi cu fotografiile tale preferate, accesorii, carti, chiar si cateva ghivece mici cu plante care nu necesita apa, ci numai aer si lumina. Bine, vei spune, dar chiar orice fel de rafturi? Poti incerca niste rafturi minimaliste, care se prind foarte bine in perete si care pot sa gazduiasca un numar limitat de obiecte/greutate mica. Problema cu rafturile de deasupra patului este ca ele colecteaza, vrei nu vrei, destul praf ca sa fii nevoit sa iei masuri foarte des. Si stim cu totii ca ultimul lucru pe care il vrei deasupra patului este o sursa constanta de praf.

  1. Frumusete si utilitate sau arta si lumina

Poti sa adaugi un accent de frumusete peretelui de deasupra patului plasand acolo un tablou canvas incadrat de doua aplici de perete care te vor ajuta mult la citit. Ca si in cazul raftului de deasupra patului, si tabloul trebuie sa fie usor – in cazul in care se intampla ceva si cade nu vrei sa treci printr-un accident nefericit. Tablourile canvas moderne se preteaza cel mai bine la astfel de decoratiuni. Imbina arta cu lumina generoasa pentru a-ti crea un spatiu placut, intim si confortabil astfel incat sa te bucuri de momente cu adevarat relaxante la tine in dormitor.

  1. Lumina abstracta

Idei pentru decorul peretelui gol de deasupra patuluiPentru ca tot vorbeam despre lumina mai sus, poti renunta la a aplica tablouri, fotografii sau rafturi in spatiul de deasupra patului daca alegi o aplica supradimensionata care sa iti ofere toata lumina de care ai nevoie si care sa „umple” respectivul spatiu intr-un mod creativ. Lampile cu un design industrial in dimensiuni deloc de neglijat sunt de preferat in acest caz. Vor adauga o nota de originalitate si autenticitate spatiului respectiv, contribuind din plin la confortul tau personal.

  1. Accente de textura

Idei pentru decorul peretelui gol de deasupra patuluiDaca vrei sa ii imprimi dormitorului tau un aer rustic, poti agata deasupra patului cateva impletituri artizanale din paie. Astfel de „cosuri” sunt usoare si nu foarte greu de curatat atunci cand stergi praful. Ceea ce fac ele cu adevarat este sa adauge un plus de textura si culoare intregii camere. Vorbind de textura si tridimensionalitate, te poti gandi sa aplici pe perete si alte obiecte decorative care adauga un plus de inovatie dormitorului: materiale textile, plante decorative suculente care nu au nevoie de foarte multa ingrijire, si multe altele.

Tu cum ti-ai decorat spatiul de deasupra patului? Ai si alte idei pe care vrei sa ni le impartasesti?

Lasă un răspuns