Deco: Idei pentru spatii mici. Partea 3 – BAIA

Saptamana aceasta ne continuma seria articolelor destinate decorarii spatiilor mici, cu un spatiu de baza – baia.

Si cum baile mici pot fi transformate in spatii cochete, cu un strop de indemanare, rabdare si creativitate e timpul sa pornim in mini-calatoria Deco-Inspirata de astazi!

 

1. Ca in cazul oricarei alte incaperi, culoarea peretilor e cea care influenteaza perceptia spatiului. Daca ai la dispozitie o baie mai mica, evita sa o vopsesti in culori puternice (chiar daca sunt printre preferatele tale) si limiteaza-te la alb si tonuri neutre. Poti alege in schimb sa vopsesti (sau sa decorezi cu faianta) doar un perete central, cum e cel pe care se afla chiuveta, dar lasa intotdeauna tavanul alb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Pentru un decor chic, adauga un element decorativ central, in ton cu stilul dorit. Daca baia ta are detalii moderne, adauga-i o oglinda mare, cu un design mai futurist, care nu doar arata bine, dar amplifica astfel si senzatia de spatiu mult dorita. Pentru o baie cu elemente rustice, alege o oglinda vintage, cum e cea din imagine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Pentru baile lipsite de geamuri si lumina naturala, iti recomand sa optezi pentru una din combinatiile verde crud proaspat + alb, galben lamaios + alb sau portocaliu + alb. Ai grija la proportiile culorilor, mai exact foloseste nuantele puternice doar pe unul sau doi pereti si in cateva elemente decorative (prosoape, halat de baie, covoras de baie).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Utilizeaza si spatiul pe verticala, prin intermediul rafturilor decorative sau a dulapurilor pentru depozitare. Orice spatiu disponibil, poate fi folosit cu succes ca resursa de depozitare! Apeleaza la rafturile rabatabile, sertarele pe sine si spatiul de sub chuiveta ca principale resurse de depozitare. Pentru a pastra totul in ordine foloseste si cateva cutii de depozitare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Grupeaza produsele in functie de necesitati si creeaza un mic spatiu de depozitare pentru fiecare categorie. Poti rezerva spatiul cu usa rabatabila, special pentru pastrarea cosului cu rufe murdare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Personalizeaza-ti intregul spatiu cu elemente precum faianta decorativa sau lampile de perete! Aceasta idee e utila de pus in practica in special atunci cand mobilierul din baie e alb sau in tonuri neutre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. O alta idee pentru economisirea spatiului consta in lungirea blatului de la chiuveta, transformand noul spatiu ingust astfel creat in element decorativ sau de depozitare.

 

 

 

 

 

 

 

Voi ce idei ati pus in aplicare pentru amenajarea baii?

Surse foto: freshome.com, bhg.com, hgtv.com

2 thoughts on “Deco: Idei pentru spatii mici. Partea 3 – BAIA

  1. Foarte dragute baile alese in articol, e o adevarata provocare sa poti sa creezi ceva cu stil si bun gust intr-un spatiu atat de limitat precum cel al unor bai mici de la bloc. As dori sa contribui si eu cu ceva, apropos de tendinte si idei: anul trecut am ajuns, intamplator, la o expozitie de bai la Londra (eram interesata de renovarea baii)si am descoperit la mai multe brand-uri trendul minimalist pentru 2013, cu linii simple, fara prea multe detalii (care risca sa se invecheasca dupa ceva vreme)si, cel mai important, corpuri incapatoare de depozitare, adaptabil incaperilor mici.

  2. Multumim pentru informatii. Intr-adevar, in special pentru apartamentele mici, stilul minimalist e una din solutiile practice & functionale eficiente, atunci cand vine vorba de amenajare. Creeaza o atmosfera primitoare + senzatia de spatiu si lumina + spatii ingenioase pentru depozitare. In plus, permite combinarea cu o gama mare de idei creative. O zi inspirata iti dorim! 🙂

Lasă un răspuns