Influente shabby chic in decorul interior

Aparut recent, stilul shabby chic propune o imbinare intre nou si vechi, astfel obiectele cu valoare sentimentala sau vintage vor putea face parte din decorul casei tale intr-un mod armonios si demn de admiratie. Desi nu se potriveste tuturor, shabby chic poate fi intalnit intr-o ambianta luxoasa dar si intr-una mai putin pretentioasa dar foarte confortabila.

Decor Shabby chic

Textilele din jur

O draperie groasa din catifea iti va aduce aminte de cortina scenelor de teatru dar iti va proteja camera de lumina puternica a soarelui si iti va aduce momente de relaxare la umbra ei. Desi materialele groase sunt mai rar intalnite in geamurile moderne, acum le poti folosi din nou. Alege un cordon si un buton pentru a le aranja la margine atunci cand sunt trase, iar aspectul elegant al geamurilor este gata asigurat.

Draperiile nu sunt singurele luate in vizor de noi. Lenjeriile de pat, cu acel imprimeu floral discret pe fundal alb pot fi la fel de atragatoare acum ca si atunci cand au fost pentru prima data in voga. Ele iti vor aduce aminte de zilele frumoase de primavara, iar astfel te vei bucura de un somn linistit.

Pernutele de pe canapea sau fotolii pot fi si ele sub influenta shabby chic. Alege modele cu fata din materiale simple precum inul sau bumbacul si cu imprimeuri cu iz vintage. Asa vei putea decora perfect o canapea intr-o singura culoare, si aduce acel ceva intregii ambiante.

Alaturi de printurile florale, un alt element shabby chic sunt dantelele si volanasele. O fata de masa facuta din dantela poate tine locul clasicei traverse. In acest fel vei putea admira orele de munca petrecute pentru a croseta fiecare floare din fata de masa.

Tapetul

La fel ca si vopseaua, si tapetul trebuie sa fie schimbat odata la cativa ani. Daca esti in cautarea unui model simpu si discret, atunci opteaza pentru tapet intr-o cromatica pastelata sau neutra, cu sau fara printuri florare pentru a nu incarca vizual ambianta. Dungile sunt o alta optiune chic. Atunci cand tapetul este unul cu un print interesant, celelalte obiecte decorative precum lenjeria de pe pat sau perdelele, pot fi albe simple.

Ce obiecte cu valoare sentimentala ai in decorul casei? Se incadreaza in stilul shabby chic?

One thought on “Influente shabby chic in decorul interior

Lasă un răspuns