Intretinerea tapiteriei

Tocmai ai cumparat o noua canapea. Ti-ai facut curaj sa alegi o culoare mai indrazneata, iar asta inseamna ca orice pata se va observa. Chiar daca este noua, canapeaua are nevoie de ingrijire pentru a te bucura mai mult timp de ea.

Cum intretii o canapea ca si noua

O canapea noua sau proaspat retapitata se cunoaste dupa formele ei pline, materialul neted, fara cute sau gropi. Ca sa mentii pernele si aspectul canapelei „proaspat” scutura ocazional pernele ei, pentru a da volum materialului care le umple si a le mentine umflate. Acest procedeu se aplica si pernelor din dormitor sau pernutelor decorative.

Odata la cateva saptamani trebuie sa intorci pernele de pe o parte pe cealalta. Astfel mentii aspectul lor nou mai multa vreme, iar tapiteria se va murdari mai incet. Pentru canapelele cu mai multe perne, atat la sezut cat si la spatar, o strategie buna este cea de a le roti intre ele daca sunt de aceeasi forma. In acest fel, canapeaua va fi folosita uniform, fara diferente majore intre locuri.

Pentru zonele tapitate fixe, pe care nu le putem rasuci sau scutura, ne ramane optiune aspirarii lor. Asa vom curata o parte din praful adunat de ele, reimprospatant si tapiteria in sine. Pentru o imagine mai clara, aceeasi cantitate de praf care se aseaza pe mobila, se aseaza si pe tapiterie doar ca nu este la fel de vizibila.

Cei care vor sa isi retapiteze actuala canapea, trebuie sa ia in considerare doua caracteristici ale materialului ales: resistenta la lumina soarelui si rezistenta la pete.

Razele soarelui pot sa decoloreze sau sa altereze culoarea initiala a tapiteriei. Putem spune ca sunt la fel de periculoase ca si urmele de pix sau marker rezistent. Dar daca materialul de care ne-am indragostit este sensibil la lumina, atunci putem tine draperiile trase pentru a-l proteja de lumina directa.

Petele sunt inevitabile, iar tapiteriile deschise parca sunt un magnet de mici incidente. Pentru a preveni aceste probleme, tapiteria poate fi tratata impotriva petelor cu diverse solutii sau spray-uri care fac materialul impermeabil la lichide si mult mai usor de curatat.

Tu cum ai ales sa iti ingrijesti tapiteriile din casa? Sfaturile sunt bine venite in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns