Paștele în familie. Idei de activități distractive

Momentele petrecute alături de cei dragi ne fac viațamai frumoasă, iar sărbătorile reușesc să ne aducă mai aproape, căci sunt un bunprilej de a crea amintiri și experiențe frumoase alături de părinți, copii șiprieteni.

Pașteleeste o sărbătoare plină de semnificație, în care sacrificiul se împletește cuiubirea și bucuria, o sărbătoare care ne găsește alături de cei dragi. Cu toateacestea, pregătirea mesei festive și a bucatelor ne pot fura din bucuriatimpului petrecut în compania familiei.

Pe lângă binecunoscutele preparate tradiționale, poveștile și amintirile sunt elementele esențiale pentru o sărbătoare reușită, tocmai de aceea ți-am pregătit o listă de activități distractive pe care să le faci alături de cei dragi, pentru a adăuga un plus de fericire zilei de Paște.

  1. Oul vedetă

Unadintre cele mai cunoscute tradiții ale Paștelui este înroșirea ouălor. Fie că vă place sclipiciul,încondeierea, pictarea sau lipirea unor autocolante, există întotdeauna omodalitate inedită de decorare a ouălor care va stârni curiozitatea celor miciși nu numai.

Alege să organizezi un concurs creativ, în care să provoci toți doritorii de la masă să transforme oul într-o vedetă colorată, plină de personalitate.

Girl coloring eggs for the Easter at patio.
  1. Ghicitori și mima

Pentru încă o porție de zâmbete  poți încerca alături de cei mici câteva ghicitori tematice uite un exemplu:

Mititel, fricos, pufos/ El aduce într-un coş/ Ouşoare colorate/ Şi frumos încondeiate. (Iepuraşul).

Dacă ești o persoană destul de creativă poți inventa propriile ghicitori pentru invitații de la masă, de exemplu, despre felurile de mâncare tradițională pe care urmează să o servească.

  1. Treasure hunt cu ouă de ciocolată.

Când vine vorba de aventură și ciocolată nimeni nu se poate da înlături. Înainte de  masa tradițională amenajează un traseu al comorilor, presărat de dulciuri, iepurași și ornamente speciale. Poți pregăti provocări și ghicitori care vor face toată căutarea mai plăcută și pe cei mici mult mai entuziasmați.

  1. Cursa cu oul lingură

După o masă copioasă mișcarea esterecomandată, deci cursa cu oul lingură poate fi o idee isteață ce poate fi pusăîn practică atât în casă cât și afară. Fie că jucați în echipa sau individual,regulile sunt simple: cine ajunge la linia de finish cu oul intact, în lingură,câștigă! Pentru un plus de amuzament această cursă poate fi realizată în saci,legați la ochii sau chiar cu o mână la spate.

Lista poate continua, căci ideile sunt nenumărate, însă cel mai important lucru este să îndrăznești la ceva diferit și să te bucuri din plin de timpul petrecut alături de persoanele drage, celebrând iubirea.

Echipa Atria vă dorește sărbători pline de iubire, lumină în suflete și în case și multe amintiri frumoase alături de familie! Distracția să fie la ea acasă și să aveți parte de cea mai distractivă zi de Paște!

Lasă un răspuns