Pereti colorati?

Cand ne dorim sa aducem un aer proaspat in locuinta noastra, ne gandim de cele mai multe ori la finisajul sau culoarea peretilor. Si daca avem planuri de zugravit, ni se pare ca nimic nu poate fi mai greu decat alegerea culorii potrivite pentru fiecare camera, culoare care sa aduc un strop de intimitate locuintei noastre si sa ne bucure de timpul petrecut acasa.

Si ajungem astfel la dilema zilei…pereti albi sau colorati?O decizie pe care o luam de obicei singuri, in familie, apeland la specialisti sau la prieteni dragi.

Pro ALB – multi specialisti considera ca albul e solutia cea mai la indemana, nu se demodeaza niciodata si se potriveste cu dimensiunile oricarei incaperi. Inspirand puritate si simplitate, albul peretilor se poate  combina de exemplu, cu mobila sau accesorii de culori foarte inchise – neagru, bleumarin inchis sau wenge (draperii, lenjerii de pat, cuverturi, tablouri cu rama inchisa), creand o nota de eleganta. Daca ai nevoie de o solutie simpla si sigura, in materie de decoratiuni, albul e alegerea potrivita!

Pro COLORAT –  pentru o nota chic si o abordare mai indrazneata, apelati la peretii colorati! Alegeti culori care sa reflecte personalitatea voastra si sa anime spatiul de locuit, dar fiti atenti la combinatii!

Culoarea peretilor poate fi aleasa si in functie de suprafata sau tipul incaperii, de orientarea camerelor sau de personalitatea proprietarului.

O camera de dimensiuni mici se zugraveste in culori deschise, in timp ce la una prea inalta plafonul se poate vopsi intr-o tenta inchisa.

Pentru dormitor se recomanda albastru deschis sau verdele, cunoscute ca fiind culori relaxante, iar pentru camera copiilor nuantele pot fi mai tari, dar nu inchise, asortate cu un covor in nuante calde.

Daca incaperea este orientata spre nord, sunt de preferat culori pale, cum ar fi crem, portocaliu deschis, roz, pe cand o camera orientata spre vest necesita culori ca gri, rosu sau bleu.

Spor si inspiratie! 🙂

Lasă un răspuns