Plante rezistente la seceta pentru gradina ta

An de an observam ca, indiferent de eforturile noastre, o gradina bogata de un verde crud, este un vis care se risipeste odata cu trecerea primaverii. Si toate astea, iarna de la noi nu ne permite sa crestem palmieri sau alte plante exotice care rezista bine la caldura.

Foto: houzz.com

Chiar si in cea mai uscata gradina putem gasi locul catorva plante care au invatat sa se adapteze lipsei de apa. Si aici nu vorbim neaparat de cactusi. In locul tufelor de verdeata, alege sa plantezi agave in cutii mari de lemn sau recipiente din ceramica, iar pentru a masca pamantul din ghiveci, alege sa plantezi flori de piatra. Florile de piatra vor iubi umbra de sub agave, iar cand cresc mari, ele vor „curge” pe marginile ghiveciului in care au fost puse.

Pe langa verdeata, intr-o gradina frumoasa este nevoie si de culoare. Acum este momentul potrivit pentru a planta lavanda in gradina. Nuanta deosebita de mov, alaturi de parfumul florilor, vor transforma gradina intr-un cadru feeric. O alta planta parfumata care nu este pretentioasa este salvia. Iar pentru a te bucura timp indelungat de parfumul lor, poti sa usuci florile lor si sa le pui in saculeti intre haine sau in pernele decorative de prin casa.

Pentru ca dintr-o gradina cocheta, nu lipseste o masa de gradina, poti opta pentru un aranjament „floral” pentru aceasta. Planteaza cateva soiuri de iarba grasa intr-o cutie sau tavita si aseaza aranjamentul pentru a fixa traversa sau fata de masa.

Daca ai acoperit intreaga suprafata a gradinii cu plante ornamentale, atunci sigur vei avea nevoie de cateva poteci prin randurile de flori. Pentru un aspect cat mai natural, noi iti sugeram pietris marunt in culori cat mai deschise pentru a crea un contrast frumos cu plantele din jur.

Ce plante ai alege pentru gradina sau terasa ta? Lasa-ne un comentariu cu ideile tale!

Lasă un răspuns