Prosoape din bumbac egiptean: rasfata-ti simturile!

Prosoapele de baie in general sunt printre cele mai utilizate si mai “chinuite” textile din casele noastre. Trebuie sa faca fata umezelii, mirosurilor, uneori mucegaiului, aburului, spalarilor dese, detergentilor, manipularii zilnice etc. Dupa toate acestea, ideal ar fi sa isi pastreze culorile vii, textura pufoasa si capacitatea de absorbtie intacta.

Se poate sa avem prosoape foarte rezistente, ultra-absorbante si care sa isi pastreze calitatile pentru o perioada foarte lunga de timp ?

Ei bine, daca vrei un raspuns afirmativ la toate aceste intrebari, atunci trebuie sa iei in calcul achizitionarea de prosoape din bumbac egiptean.

Ce le face pe aceste prosoape din bumbac egiptean atat de faimoase si de cautate ?

Ce le face pe aceste prosoape din bumbac egiptean atat de faimoase si de cautate ?

In industria textila, bumbacul egiptean este considerat ultimul bastion al calitatii si al luxului. Dincolo de el nu mai exista fibre textile mai placute la atingere, mai catifelate, mai rezistente si mai delicate. In acest context, daca ai prosoape de bumbac egiptean, stii déjà ca ele sunt cu mult diferite de prosoapele de baie din bumbac obisnuit. Astfel de prosoape sunt mai groase, mai dense, cu fibre rezistente si placute la atingere, bogate si foarte absorbante. Comportandu-se extrem de bine in prezenta culorilor, prosoapele de bumbac egiptean isi vor pastra culoarea vie de-a lungul timpului, indiferent cat de des le speli. Este posibil sa fie mai scumpe decat prosoapele din bumbac obisnuit, dar cu siguranta ca te vor cuceri cu moliciunea, puterea de absorbtie, rezistenta la uzura si senzatia de rasfat pe care ti-o dau atunci cand le folosesti.

Cum stii sigur ca ceea ce cumperi sunt prosoape de bumbac egiptean ?

2

Ca in orice industrie, cineva poate incerca sa capitalizeze pe seama faimei bumbacului egiptean dar sa nu ofere in schimb aceeasi calitate. De aceea specialistii ne sfatuiesc sa citim cu grija etichetele atunci cand cautam prosoape de bumbac egiptean pentru baile noastre.

Este posibil sa gasesti prosoape ce par a fi de buna calitate pe a caror eticheta sa scrie „facute cu bumbac egiptean”. Asa cum stim cu totii, „facute cu” si „facute din” sunt doua lucruri diferite. Cele care contin fibre de bumbac egiptean intr-o oarecare proportie, contin si fibre sintetice sau fibre de bumbac obisnuit. Desigur, pe masura ce in componenta lor intra mai multe fibre sintetice, cu atat calitatea lor la atingere si la absorbtie va fi mai scazuta. Ceea ce trebuie sa cauti este eticheta care certifica faptul ca prosopul din bumbac egiptean pe care vrei sa il cumperi este 100% bumbac egiptean.

In Statele Unite sunt din ce in ce mai la moda prosoapele din bumbac pima – versiunea americana de bumbac egipteana cultivata pe teritoriul SUA. Desi foarte rare la noi, in cazul in care te gandesti sa achizitionezi astfel de prosoape de pe internet, uita-te dupa o certificare Supima. Asta iti garanteaza faptul ca vei primi prosoape din bumbac egiptean originale si nu alt tip de prosop.

Prosoapele din bumbac egiptean sunt des intalnite in spa-uri de lux, in hoteluri sau centre de infrumusetare de 4-5 stele. Dar chiar si acelea, special destinate industriei de beauty & wellness sunt uneori tratate cu fibre sintetice pentru un plus de stralucire. Ei bine, nu trebuie sa mergi la un spa exotic pentru a te rasfata cu astfel de prosoape. Din fericire, gasesti si la noi o varietate incredibila de prosoape din bumbac egiptean in diverse modele si culori, cu o densitate tocmai buna pentru a te face sa te simti la tine in baie ca intr-o sauna de lux.

Lasă un răspuns