Schimba decorul fara a schimba mobilierul!

Uneori de dorim sa schimbam decorul casei in care locuim, dar fara a face investitii in modificari complexe, cum ar fi zugravitul sau montarea tapetului. Uneori nu ne dorim nici macar sa schimbam mobila, dar parca simtim nevoia de a aduce o schimbare, de a improspata decorul, de a ii da un alt ton, de a il inveseli si de a ii conferi o atmosfera cat mai placuta si mai confortabila. Iata cateva idei de a schimba complet decorul unei camere fara a cumpara alt mobilier sau a incepe lucrari ample de renovare. Aceste mici trucuri eficiente ii vor face pe toti cunoscutii tai sa te intrebe cine este decoratorul cu care ai lucrat si cat te-a costat investitia…

Picture1

Schimba decorul fara a schimba mobilierul

 

1. Schimba covorul si perdelele

Daca vrei sa dai unei camere o alta culoare sau tonalitate, este suficient sa schimbi covorul si perdelele. De fapt, si mai general vorbind, poti realiza o schimbare completa de decor daca tratezi in mod deosebit podeaua si geamurile. Scapa de covorul greu, demodat de pe podea, si lasa parchetul melaminat (sau natural) sa incalzeasca atmosfera, infrumusetat numai de o carpeta moderna si confortabila care sa se asorteze cu mobilierul sau perdelele. Acestea din urma vin in diverse texturi si culori, asa ca ai de unde alege pentru a face o camera sa para cu totul alftel, mai luminoasa si mai incapatoare chiar.

2. Accesorizeaza

Infrumuseteaza o camera si schimba-i complet aspectul adaugand pe pereti tablouri sau stickere decorative, utilizand diverse accesorii moderne, fie cumparate, fie facute chiar de tine. Tablourile colorate, de proportii exagerate pot imbraca un perete, marind vizual camera si pot atrage atentia vizitatorilor spre zona respectiva. Tablourile sectionate cu peisaje linistitoare pot crea senzatia unui spatiu confortabil si relaxant, in timp ce un sticker amuzant poate da exact acea nota de veselie sau de nonconformism pe care o cauti. In plus, te poti „juca” si cu alte accesorii, cum ar fi perne colorate pentru canapele si fotolii uni, lampi si abajururi care sa creeze atmosfera, sau chiar lazi de lemn sau cosuri de rafie care, amplasate in locuri strategice, pot conferi unei camere un aspect rustic si cald.

3. Schimba husele

Ai auzit bine! Nu este nevoie sa schimbi canapeaua sau fotoliile, scaunele sau chiar mesele. Gaseste acele huse noi si proaspete care sa schimbe cu totul aspectul mobilierului si acopera inclusiv scaunele sau mesele cu materiale moderne, stickere sau invelitori care sa le faca sa para noi, abia cumparate din cele mai stilate magazine de mobila!

Decorul unei camere se poate modifica cu usurinta daca iei in calcul aceste mici trucuri. Nu uita ca de la cea mai banala podea la cel mai spectaculos candelabru, totul sta in puterea imaginatiei tale!

Care sunt schimbarile pentru casa pe care ti le doresti in aceasta primavara? Spune-ne si noua intr-un comentariu mai jos!

 

2 thoughts on “Schimba decorul fara a schimba mobilierul!

  1. Mi se pare ca primavara este cel mai potrivit anotimp pentru schimbari. Si eu as vrea sa schimb covorul si as vrea sa imi recomandati ceva modele de covoare cu fir lung de calitate. Am mai avut si firul s-a turtit destul de repede…

  2. Avem mai multe modele de covoare la reducere acum, pe care vi le recomandam. Modelele Shadow sunt foarte aspectuoase si placute la atingere – http://www.atria.ro/covoare/covoare-shadow-purple.html#, iar cu un fir mai lung -> http://www.atria.ro/covoare.html?covoare_colectie=154, iar cu o textura deosebit de bogataa avem acest model -> http://www.atria.ro/covoare/covoare-splash-ivory.html#.VPc9gvmUdFU.
    Intreaga colectie de covoare acum la reduceri o gasiti aici – http://www.atria.ro/covoare.html

Lasă un răspuns