Sfaturi Feng Shui pentru o casa frumoasa si o stare de spirit pozitiva

Pe scurt, Feng Shui reprezinta inca din cele mai vechi timpuri o scoala de gandire si o arta care ne invata cum sa traim in armonie cu mediul inconjurator. Bazat pe o adevarata filosofie, Feng Shui este primit cu incredulitate de unii sau cu entuziasm de altii, unele lucruri ramanand insa valabile pentru toata lumea. Nu e asa ca ai simtit cel putin o data in viata ca te simti mult mai bine intr-o camera decat in alta? Nu e asa ca de multe ori te-ai intrebat de ce nu poti pastra unele plante in apartament pentru ca pur si simplu se ofiles orice le-ai face? Arta Feng Shui ne invata ca toate aceste lucruri au o legatura intre ele iar tu le poti controla.

feng shui

Dincolo insa de energii, harti numerologice, sau busole ale mintii, Feng Shui este si o arta a design-ului de interior care vine cu o serie de sfaturi practice foarte bune, pe care le vei regasi intr-o forma sau alta si printre recomandarile decoratorilor de interioare. Hai sa vedem cateva dintre acestea ca tu sa ai o casa frumoasa si stari de spirit pozitive!

  1. Mai putin este mai mult

Poti sa o iei ca pe o idee din scoala de minimalism sau poti sa o consideri o lectie Feng Shui. Cu cat casa ta e mai putin aglomerata, mai curate si mai ordonata, cu atat va arata mai bine si te vei simti mai bine in ea. Ai grija ca dormitorul mai ales sa fie cat mai aerisit, curat, mai ordonat si mai putin sufocat de haine lasate peste tot – energiile pozitive vor circula mai bine iar tut e vei odihni mai satisfacator. In plus, strange de la usa si cuier pantofii si lucrurile de peste zi ca sa ai un sentiment pozitiv atunci cand intri in casa.

  1. Ai grija de living

Sufrageria este in general cea mai mare camera a unei case. Ai grija ca ea sa fie in permanenta luminata, curata si ordonata, caci aici este locul in care se aduna toata familia si se impartasesc energii pozitive. Arta Feng Shui recomanda sa nu pui in sufragerie doua canapele fata in fata, despartite de o masuta, sau doua fotolii cu fata spre canapea, caci invita la confruntare si conflict.

  1. Alege cu grija plantele de apartament

Conform artei Feng Shui, cele mai bune plante de apartament sunt cele cu frunze lucioase si rotunde. Ar fi bine sa nu le plasezi intr-o zona de metal, caci metalul taie lemnul, asadar risti ca plantele sa se ofileasca. Verifica zonele de nord si de vest ale casei si observa elementele si obiectele din metal. Daca sunt in abundenta, mai poti elimina din ele pentru a echilibra energiile.

  1. Invata cum sa folosesti culorile

In Feng Shui, culorile au o importanta deosebita. De exemplu, nu este bine sa folosesti rosu in dormitor, pentru ca te vei simti agitat. Feng Shui se bazeaza pe echilibrul dintre cinci elemente esentiale: foc, apa, metal, pamant si lemn. Acestora le corespund anumite culori si atrag anumite energii:

  • Foc: rosu, portocaliu sau galben; in combinatie cu tonuri de maro, ocru sau bej stimuleaza faima, in timp ce in combinatie cu verde stimuleaza crearea de relatii sociale. Ar trebui folosite spre sudul locuintei.
  • Apa: negru sau albastru; daca le combini cu galben sau bej stimuleaza succesul in profesie. Ar trebui folosite spre nord.
  • Metal: alb, argintiu si auriu; stimuleaza comunicarea, relatiile de prietenie, creativitatea, copiii. Ar trebui folosite spre nord si nord-vest.
  • Pamant: maro, bej, ocru si nuantele lor; stimuleaza dragostea si casnicia, precum si educatia si setea de cunoastere. Ar trebui folosite spre sud vest sau nord est.
  • Lemn: verde, albastru sau maro; stimuleaza banii, bunastarea, familia si sanatatea. Ar trebui folosite spre sud est.
  1. Decoratiunile Feng Shui

In arta Feng Shui se pune accent pe anumite statuete care favorizeaza energii si stimuleaza succesul. Exista statuete Feng Shui speciale, cum ar fi broscutele testoase, care apara si imbunatatesc sanatatea tuturor membrilor familiei. Statuetele reprezentand cocori aduc armonie in casnicie si dragostea dintre parteneri. Statueta Kwan Kung apara de dezastre, activeaza norocul, protejeaza impotriva spiritelor rele, aduce statut si success.

Tu te-ai gandit vreodata sa iti decorezi si amenajezi locuinta dupa principiile Feng Shui? Ce alte sfaturi ne-ai mai putea oferi?

Lasă un răspuns