Solutii pentru decorul spatiilor mici : tapetul

Un spatiu curat si bine organizat ne influenteaza intotdeauna pozitiv starea de spirit, generand o atmosfera calma si primitoare. Insa de cele mai multe ori ne confruntam cu problema spatiului, ceea ce ne determina sa renuntam la o parte din ideile de decorare. De multe ori se intampla sa neglijam decorarea peretilor, din teama de a nu incarca prea mult spatiul limitat. Clasicul tapet ramane insa solutia practica chiar si pentru decorul peretilor din locuintele mici. Iata cateva sfaturi pentru decorul cu  tapet, in spatiile mici :

  • Pentru un apartament de bloc cu 1-2 camere este suficient un singur model de tapet sau maxim doua tipuri (unul poate avea flori, frunze, motive geometrice, iar celalalt sa fie simplu, intr-o singura culoare sau cu dungi verticale discrete).
  • Pentru un spatiu mic (in care petreci mai putin timp), cum ar fi holul sau baia, foloseste cele mai neobisnuite culori de tapet, chiar si cele stridente, dar plaseaza-le pe un singur perete.
  • Daca spatiul este foarte mic, apeleaza la tapetul cu model discret, tapetul lucios, care ofera senzatia de spatiu larg, ori tapetul cu dungi orizontale, ce creaza senzatia de „inaltare” a incaperii.
  • In living utilizeaza poti aplica tapet pe toti peretii sau un tapet cu forme geometrice, pentru portiuni marginale, din perete.
  • Pentru a obtine senzatia de spatiu mai mare, foloseste un tapet de culoare alba sau tapetul cu dungi verticale colorate.
  • Tapetul cu motive floralese poate utiliza cu succes intr-un spatiu mai intim, cum ar fi dormitorul sau biroul. Acest gen de tapet confera o nota romantica intregii incaperi.
  • Asortat cu un covor in tonuri deschise, tapetul poate fi utilizat si pentru a atrage atentia asupra unui colt preferat din camera.
  • Camera pare mai larga, daca tapetul folosit pe un perete intreg va fi de nuanta pardoselii sau a covorului.
  • In jurul ferestrelor mici, utilizeaza un model cu texturi discrete, care sa dea impresia de profunzime sau aerisire si sa fie asortat cu perdelele.
  • Motivele decorative mici, florale sau in tonuri pastelate ofera eleganta si varietate.
  • Combina tapetul de culori inchise cu cel de culori deschise, pentru a evita astfel senzatia de spatiu incarcat.
  • In camera in care iti petreci cea mai mare parte a timpului, utilizeaza tapet de culori ce transmit buna dispozitie (alb, bej, portocaliu, verde).

Sa redescoperim tapetul! 🙂 In ce camere l-ai folosit sau planuiesti sa il folosesti?

 

 

 

 

 

 

 

 


3 thoughts on “Solutii pentru decorul spatiilor mici : tapetul

  1. Tapetul reprezinta cea mai buna alegere pentru cei care isi doresc un decor mai original pentru spatiul interior. Acum se gasesc modele variate de tapet, pentru toate gusturile, iar costurile sunt accesibile, in functie de model si textura. Personal recomand tapetul clasic, este extrem de rafinat si elegant si nu se demodeaza niciodata. Tapetul este potrivit pentru orice spatiu: dormitor, living, hol. Gasim pe piata tapetul lavabil, care este potrivit pentru baie si bucatarie. Poate fi folosit in orice camera, insa trebuie sa avem grija la nuante si model, ca sa nu exageram.

  2. Imi plac foarte mult modelele de tapet cu motive florale, sunt perfecte pentru a crea o atmosfera romantica. Am vazut ca tot mai multa lume alege asortarea tapetului cu draperiile. Consider ca aceasta alegere depinde foarte mult de modelul folosit. Sunt modele care pot face camera sa para incarcata. Un tapet pe un singur perete cu un model floral mai discret si draperii cu acelasi model consider ca ar fi potrivite.

Lasă un răspuns