Spatiul de sub scari – idei originale de decor

Cei care stau la casa stiu ca spatiul de sub scari este unul problematic – nu destul de mare pentru a fi folosit ca o camera, nici destul de mic pentru a fi pur si simplu ignorat, acesta ajunge in cele din urma un fel de debara pentru unele ustensile si obiecte pe care le folosim putin sau foarte rar.

Dar spatiul de sub scari poate fi amenajat si intr-un mod ingenios, care sa ne foloseasca si care sa ne umple de incantare. Hai sa vedem astazi cateva astfel de idei originale si foarte bine implementate din care si tu sa te inspiri !

  1. Camera de joaca pentru copii

Spatiul de sub scari - idei originale de decorDe la Harry Potter incoace, spatiul de sub scari folosit ca si camera pentru copii nu are o reputatie prea buna. Dar cine spune ca trebuie sa fii un Incuiat ? Poti fi unul dintre acei parinti moderni care vor sa le ofere copiilor lor un spatiu suplimentar de joaca, in afara de dormitor, in care ei sa aiba un pic de intimitate si destul confort ca sa isi puna imaginatia la treaba. Tot ce trebuie sa faci este sa vopsesti peretii intr-o culoare atractiva si sa tapetezi podeaua cu o mocheta sau un covor pentru copii in culori placute, rezistent si calduros. Adauga niste pernute decorative si nenumarate jucarii, pentru a le crea un taram de basm in care ei sa se simta ca in povesti.

  1. Un birou pentru tine

Spatiul de sub scari - idei originale de decorNu-i asa ca intotdeauna ti-ai dorit un birou numai pentru tine in care sa poti lucra, sa iti poti depozita acte personale si documente de la serviciu, carti, obiecte de papetari si altele? De ce nu ti-ai face propriul tau birou in spatiul de sub scari?

Organizat pe principii minimaliste si ergonomice, un astfel de spatiu poate fi folosit la maximul sau de potential – un birou cu scaun, rafturi, o mini biblioteca sau un dulapior suspendat. In acest fel poti avea si un spatiu de lucru, unul de stocare si unul de relaxare combinate intr-un decor modern si inovativ.

  1. O biblioteca

Spatiul de sub scari - idei originale de decorUnul dintre cele mai populare si mai simple moduri in care poti utiliza spatiul de sub scari este sa il transformi in biblioteca. Astfel, rafturile pe care le construiesti in acest spatiu folosesc si ca metoda de stocare si ca element decorativ. Daca ai foarte multe carti in casa aceasta idee este binevenita pentru ca mai poti elibera biblioteca din sufragerie, dand decorului o nota mai putin incarcata si deci mai relaxata si mai respirabila.

  1. Un colt pentru citit

Spatiul de sub scari - idei originale de decorEste posibil ca spatiul de sub scari sa nu fie atat de generos incat sa permita amenajarea unui birou sau a unei biblioteci. Dar sigur ca iti poate permite amenajarea unui mic loc de refugiu in care sa te „ascunzi” cu cartile si revistele tale preferate. Un divan decorat cu pernute decorative confortabile, un raft cu carti, o lampa si o patura moale – este tot ce iti trebuie pentru a iti crea micul tau paradis de intimitate. Daca spatiul pentru scari are deschidere in sufragerie este cu atat mai bine – poti sa te bucuri de cateva clipe de liniste in timp ce iti supraveghezi discret copii care se joaca in living.

  1. O anexa a bucatariei

Spatiul de sub scari - idei originale de decorDaca spatiul de sub scari se deschide in zona de gatit si luat masa, atunci poti utiliza in mod practic si extrem de estetic acest spatiu, transformandu-l intr-o anexa – debara a bucatariei. Poti încorpora frigiderul si poti construi dulapuri cu polite astfel incat scara si aceasta anexa sa devina un tot unitar si armonios.

Tu folosesti spatiul de sub scari? I-ai dat o anume utilitate sau este un loc de depozitare ca oricare altul? Mai ai si alte idei despre cum ar putea fi folosit acest mic loc atat de versatil?

Lasă un răspuns