La ce trenduri decorative sa ne asteptam in 2017

Un nou an vine cu noi trenduri nu numai in moda, ci mai ales in design-ul interior. Fie ca este vorba despre culori, scheme de decor, tipuri de mobilier sau combinatii de stiluri, designerii au identificat deja cateva trenduri decorative care se impun, precum si cateva tendinte carora sa le acordam atentie in anul ce abia a inceput.

Daca ai in plan redecorarea sau actualizarea decorului in anul acesta, hai sa vedem impreuna cateva tendinte care par a capata greutate si a se impune chiar acum, din sezonul de iarna.

1. Verdele se intoarce in forta

La ce trenduri decorative sa ne asteptam in 2017Verdele devine din ce in ce mai mult preferatul designerilor de interior. Este vorba despre nuantele de verde puternic, atentie, de nuantele de limeta, smarald, iarba proaspata, menta si altele. Vom descoperi verdele puternic si viu ca si culoare dominanta a peretilor dar si prezent in pete de culoare sub forma de accesorii: covoare, perdele, perne decorative, seturi de pahare sau farfurii, abajururi de lampi sau chiar tapet. Folosirea unei astfel de culori pentru intreaga casa poate deveni obositoare, asa ca specialistii recomanda sa iti improspatezi locuinta cu astfel de pete de culoare bine plasate in diverse incaperi.

2. Imprimeuri si motive tropicale

La ce trenduri decorative sa ne asteptam in 2017Nu este un secret faptul ca design-ul de interior se inspira destul de mult din spectacolele si paradele de moda. Cateva case celebre au inceput sa scoata in evidenta print-urile, modelele si imprimeurile de inspiratie exotica si tropicala. Vorbim, desigur, despre culori vii si peisaje insorite, contraste puternice si texturi interesante ce se regasesc in tapete, fototapete, covoare, perdele sau alte accesorii. Este posibil ca aceasta tendinta sa nu ti se potriveasca si sa ti se para prea mult, asa ca retine urmatoarea idee: esentele puternice se tin in sticlute mici.

Pentru a da un aer vesel, tropical, exotic si original casei tale nu trebuie sa schimbi intregul décor adaugand tapiserii pe pereti si mobila in stil colonial. Poti folosi insa un fototapet de inspiratie tropicala pentru a schimba complet aspectul si atmosfera unei sufragerii sau unui dormitor.

3. Combinatii de marmura si bronz

La ce trenduri decorative sa ne asteptam in 2017Acesta nu este un trend nou, dar este unul care va deveni inca si mai popular decat a fost in anii 2015 si 2016. Marmura, in special cea alba, da o nota de curatenie, de natura ordonata, solida, sigura si indestructibila, in timp ce bronzul completeaza decorul cu aerul sau industrial, in nuante calde si robuste, dand incaperii stralucire si o nota de eleganta contemporana glam. Aceasta combinatie este, desigur, preferata in bucatarii si bai.

4. Griul ca element de legatura in decor

La ce trenduri decorative sa ne asteptam in 2017Griul este la moda inca de anul trecut dar designerii il vor utiliza si anul acesta. Neutru si elegant, griul are rolul de a “lega” intre ele toate celelalte culori dintr-o incapere, asortandu-se atat cu un rosu puternic de exemplu, dar si cu un roz pal intalnit in temele retro-sic. Griul nu trebuie sa fie prezent peste tot pentru ca poate aduce un aer sumbru incaperii, dar va fi folosit in tonuri din ce in ce mai inchise si va fi prezent in accesoriile care de obicei dau unitate unui décor, cum ar fi covoarele sau tapetul.

5. Elemente geometrice moderne

La ce trenduri decorative sa ne asteptam in 2017Poti obtine un spatiu care sa arate curat, ordonat si minimalist folosind elemente de mobila sau décor in linii geometrice simple si clare. Aceasta idee sta si in spatele curentului minimalist care se bazeaza pe o geometrie “curata” si simetrica. Anul acesta insa elementele geometrice sunt inspirate din motive si modele culturale de origine africana sau asiatica, fiind insa modernizate.

Designerii ne avertizeaza ca trebuie sa ne asteptam la mai multe covoare in dungi colorate, tapet si fototapet in triunghiuri, perdele in print-uri de inspiratie tribala bazate pe modele geometrice etc.

Tu ce trenduri preferi din cele considerate ca fiind dominante anul acesta? Esti deja adeptul unuia dintre ele sau ti-ai gasit inspiratia in tendintele descrise de specialisti?

Lasă un răspuns