Trenduri in decorul interior la care spunem adio in 2017

Nu de mult am discutat despre cele mai in voga trenduri in decorul interior la care ne putem astepta anul acesta – dar la ce trenduri ar trebui sa renuntam ca sa fim in ton cu ultimele tendinte?

Ceea ce se distinge cu precadere este o inclinatie spre eclectism, fie ca vorbim despre alaturarea de stiluri diferite intr-un design unitar sau despre combinatii diverse de culori, texturi, metale sau materiale textile.

De asemenea, se observa renuntarea la unele culori care au predominat anul trecut sau la inlocuirea unor linii generale de design. Hai sa vedem impreuna astazi cateva dintre trendurile de care ar trebui sa ne despartim anul acesta.

1. Camerele complet albe

Trenduri la care spunem adio in 2017Un trend important in 2016 a fost decorarea camerelor complet in alb, din podea pana in tavan, incluzand mobila si accesoriile precum covoarele sau perdelele albe. Camerele albe au fost la moda destul de mult timp, facand parte din ceea ce s-a numit “stil contemporan”.

Desi un astfel de design poate trece drept curat, ordonat, poate ca putin si clinic, proaspat si spatios, el ajunge intr-un final sa oboseasca. Anul acesta camerele complet albe pot fi improspatate si inviorate cu nuante de albastru marin – una dintre culorile favorite ale acestui an.

Bleumarinul poate fi adaugat ca element de contrast sub forma de tapet, de exemplu, sau poate fi introdus subtil, prin accesorii imprastiate ici-colo pentru un design complet nou.

2. Liniile si unghiurile drepte

Trenduri la care spunem adio in 2017Mobilierul si accesoriile construite in linii foarte drepte au facut mult timp parte din ceea ce numeam design minimalist. Pe principiul ca locuintele in 2017 vor trebui sa devina locuri si mai confortabile, placute estetic si care sa ne invaluie intr-o stare de bine, de calm si pace, se observa o inclinatie tot mai accentuata pe liniile curbe, pe modelele circulare, cu un vag aspect retro care inlocuiesc incet dar sigur liniile drepte, colturile ascutite si elementele care fac o camera sa para rece, lipsita de naturaletea curbelor pe care le gasim in mod obisnuit in natura.

3. Metalele reci

Trenduri la care spunem adio in 2017
Foarte popular, stilul industrial-urban incepe sa fie incet-incet depasit de un nou val care isi doreste metale mai calde, mai luminoase si mai nobile decat cele cu care am fost obisnuiti pana acum. De exemplu, se insista mai mult anul acesta pe combinatia de bronz, cupru si auriu decat pe otel, fier sau inox.

Cu toate acestea, insa, este bine de stiut ca nu trebuie sa aglomeram obiectele din alama toate in aceeasi camera cum s-a facut pana acum. Din contra, se recomanda alaturarea alamei cu bronzuri calde pentru un contrast placut, in tonuri vintage.

4. Mobilierul de mari dimensiuni

Trenduri la care spunem adio in 2017Avand in vedere criza de spatii cu care se confrunta intrega lume, designerii de interior si producatorii de mobilier au ajuns la concluzia ca obiectele de mari dimensiuni ar trebui sa fie din ce in ce mai putin utilizate, mai ales in apartamentele mici sau medii.

Nevoia de spatiu si de confort pot fi satisfacute simultan prin alegerea unui mobilier de dimensiuni medii si alaturarea de obiecte confortabile care nu aglomereaza peste masura (de exemplu, canapeaua uriasa din sufragerie pare a fi inlocuita de fotolii, hamace sau chiar scaune pliante care pot fi usor manevrate in caz de nevoie si inlaturate atunci cand nu sunt necesare, lasand spatiul sa respire).

5. Printurile in dungi

Dungile au fost la moda o lunga perioada de timp, mai ales cand a venit vorba despre tapet sau perdele / draperii de exemplu. Urmand trendurile minimaliste si post-moderne, dungile au avut rolul de a da unei camere impresia de ordine, simetrie si armonie. Dar, asa cum am vazut, anul acesta se prefera curbele naturale, cercurile si, implicit, printurile care induc o senzatie de frumos, de bogatie si de relaxare. De aceea nu trebuie sa mire pe nimeni daca anul acesta vom vedea din ce in ce mai des tapete florale sau in model abstract inspirate din modele vintage, regale.

Lasă un răspuns