Trucuri pentru decorul camerelor mici

Desi locuintele mici au un farmec aparte, cu o nota de intimitate si calm, de multe ori auzim sau ne plangem chiar noi de spatiul insuficient pentru a ne pune in aplicare ideile decorative marete.

Sa facem un exercitiu de imaginatie si cu un buget redus, o doza de indemanare, cativa prieteni saritori si ideile potrivite, putem transforma vechiul spatiu mic, intr-o oaza de relaxare si intimitate!

Avem in plan cateva trucuri fermecate, ce va vor schimba rapid imaginea & atmsofera camerelor zgarcite cu metrii patrati.

–               Creati senzatia de unitate, evitand fragmentarea vizuala a spatiului si lasati pe cat posibil liber spatiul din mijlocul camerei.

–               Folositi iluminatul in favoarea voastra, pentru ca o camera bine luminata (mai ales cele care abunda in lumina naturala) va parea intotdeauna mai spatioasa. Daca nu aveti suficienta lumina naturala, asezati veioze sau un lampadar astfel incat sa nu existe colturi intunecate si renuntati la draperiile de culori inchise, optand in schimb pentru perdele vaporoase.

–            Renuntati la decoratiunile nu tocmai practice, care pot incarca spatiul (bibelouri, ceasuri pe perete, statuete mari) . Daca aveti o camera cu pereti vopsiti intr-o nuanta mai puternica, alegeti un covor intr-o singura culoare, cu motive geometrice. Pentru pat, limitati-va la una-doua nuante, atat pentru lenjerii de pat, cat si pentru cuverturi (fara volane sau alte detalii, care incarca incaperea).

–               Pastrati cu sfintenie ordinea in camera, caci o camera aglomerata cu multe obiecte, pare intotdeauna mai mica decat e in realitate.

–               Amplasati o oglinda mare, care va crea impresia de spatiu si lumina, fie pe dulap, fie pe un perete din camera.

–               Pentru peretii camerei puteti opta pentru culori deschise si reci, care dau impresia de spatiu, fie folosind mai multe nuante ale aceleasi culori, fie prin crearea unui contrast puternic intre o culoare deschisa (care sa predomine) si pete de culoare inchisa. Exemple ar fi alb – bleumarin, bej – oliv si alb –albastru deschis. Un accesoriu decorativ de nadejde, in acest caz, e clasicul tapet.

–               Optati pentru simplitatea mobilierului, alegand piese multifunctionale, eventual pliabile, cu spatii de depozitare incluse, de aceeasi culoare sau in culori care sa nu contrasteze cu cea a peretilor. Asezati mobila in asa fel incat sa nu incarce privirea si nici sa incomodeze miscarea si folositi 2-3 piese de mobilier mai mari in loc de alte cateva mai mici.

–             Folosind materiale transparente, spatiul camerei se va mari. Utilizati blaturi din sticla pentru mese si birouri si dulapuri fara prea multe sertare, cu usi pe sine. Daca bugetul nu va permite achizitii noi, incercati sa reciclati creativ vechile piese de mobilier, fie vopsindu-le si/sau oferindu-le o noua utilitate, in casa voastra.

Ce idei ati mai pus in practica?  🙂

Sursa imagini: homedesignlove.com

 

 

 

Lasă un răspuns