Tu stii cum arata biroul potrivit tie?

De cate ori te-ai uitat la un film si ai oftat in sinea ta ori de cate ori un scriitor sau un impozant om de afaceri isi invita oaspetii sa paseasca in biroul sau din locuinta? Camere largi, biblioteci, tehnologie de ultima ora sau, din contra, mobilier vintage, covoare grele, geamuri largi…

Este greu sa ne imaginam ca putem sa ne organizam un mic birou in propriul apartament, mai ales daca acesta nu are foarte multe camere si pana la urma, de ce am avea nevoie si de un birou in apartament?

Pentru ca din ce in ce mai multe persoane lucreaza de acasa si pentru ca din ce in ce mai multi isi doresc biroul propriu si nu sa lucreze pe canapeaua din sufragerie, hai sa vedem daca este posibil.

Avem apartamente destul de mici, spatiu pe care nu greu ni-l imaginam luand forma unui birou si destul de putine optiuni cand vine vorba de buget. Si cu toate acestea… se poate! Hai sa vedem cateva idei creative de amenajare a unui birou in apartament care sa fie si functional, si placut si deloc costisitor!

  1. Biroul din… debara

Biroul din… debara

Biroul din… debara

Daca ai in apartament un spatiu de depozitare pe care nu il folosesti, il poti regandi in termeni de birou. Este un efort, intr-adevar, dar rezultatele sunt pe masura. Asa cum iti poti da seama si din fotografie, nu ai nevoie decat de imaginatie si de niste mobila facuta pe comanda, in cantitati moderate. Design-ul este cheia in acest concept de birou, pentru ca trebuie sa beneficiezi si de spatiu, si de confort si de acces foarte rapid la obiectele necesare.

  1. Biroul de langa fereastra

Biroul de langa fereastra

Biroul de langa fereastra

Daca vrei sa iti construiesti un coltisor numai al tau in care sa lucrezi de acasa, atunci nu ai nici un motiv sa nu il pregatesti cum trebuie. Alege o mocheta in tonuri blande, calde, care sa te inspire, mobilier minimalist pe alb, pentru a da senzatia de spatiu si foarte practic, in linii simple, moderne, pentru a castiga cat mai mult din acel spatiu, accesorii utile si necesarul de dispozitive electronice care sa iti permita sa lucrezi cu spor si cu drag.

  1. Biroul mic dintr-o camera mai mare

Biroul mic dintr-o camera mai mare

Biroul mic dintr-o camera mai mare

De cele mai multe ori ne organizam un mic birou in sufragerie, pe care il personalizam cu un… birou, un scaun si probabil cateva suspendate pe cel mai apropiat perete. Dar cand facem asta, de multe ori uitam ca acest spatiu redus poate fi personalizat pe de-a-ntregul daca ii cream o atmosfera intima.

Nu intotdeauna conteaza spatiul disponibil, cat senzatia pe care o avem atunci cand patrundem in acest spatiu alternativ. Schimba culoarea peretelui pentru a da senzatia ca de fapt te afli in alta camera, accesorizeaza locul in functie de gusturile tale, si chiar separa-l vizual de restul incaperii printr-un covor de o culoare contrastanta decat cea din restul sufrageriei.

Nu te lasa limitat de un spatiu prea ingust, da un perete ce parca se ridica in calea visurilor tale sau de o nisa in care ai impresia ca nu va incapea nimic. Din contra, gaseste cele mai nastrusnice idei pentru a transforma un colt liber al casei, o incapere adiacenta sau chiar o portiune de perete intr-un spatiu intim, confortabil, care sa incite la creativitate.

One thought on “Tu stii cum arata biroul potrivit tie?

Lasă un răspuns