Ultra Violet: Culoarea Pantone 2018

Ca in fiecare an, specialistii de la Pantone aleg culoarea anului. In 2018 am avut parte de o surpriza interesanta insa. Putini se asteptau ca dupa pasteluri suave si nuante inspirate de natura, Pantone sa ne propuna o culoare vibranta, pasionala, si foarte indrazneata.

Nuanta Ultra Violet desemnata de Pantone anul acesta se afla in prezent pe buzele tuturor, de la creatori de moda la designerii de interior. Culoarea a fost asociata cu etichete precum inovatie, imaginatie si creativitate, dar si „inca o nuanta cu care este aproape imposibil sa decorezi”.

Ei bine, ca sa ne aliniem in randurile celor care au salutat cu entuziasm aceasta culoare si care au raspuns provocarii de a decora cu ea, astazi iti propunem cateva idei de design interior ce au ca tema principala Ultra Violetul Pantone.

1. Foloseste-l ca nuanta-accent

Ultra Violet: Culoarea Pantone 2018Am discutat de multe ori despre culorile-accent si mai ales despre accesoriile-accent. Acestea sunt elemente de design care au pe langa un rol functional si un rol de a capta privirea, de a crea un punct focal intr-o camera si de a „aduna” intreg decorul intr-un tot unitar. Daca iubesti violetul cald, regal, vei iubi si Ultra Violetul Pantone, ceva mai salbatic, dar la fel de fascinant. Nuanta este intr-adevar indrazneata si merge excelent pentru perne decorative ca si elemente-accent ale unui ansamblu in care canapeaua este punctul central.

Poti, de asemenea, sa creezi un astfel de punct focal in dormitor, prin alegerea unei cuverturi violet pentru pat sau prin adaugarea pe un perete gol de fotografii alb-negru in rame violet. Astfel poti crea un adevarat perete-accent de tip galerie de arta despre care stim ca este foarte la moda.

Pentru spatii mici sau medii in care ai ales albul sau nuantele neutre pentru culoarea peretilor si mobila deschisa la culoare, un covor violet este exact acea pata de veselie si de impact vizual pentru a mentine camera interesanta, fara ca toate acele nuante deschise sa o faca plictisitoare.

2. Integreaza Ultra Violetul in familia lui de culori

Ultra Violet: Culoarea Pantone 2018Nuanta este foarte vie si in cantitati mari poate obosi. Mai mult, uneori pare ca nu se poate asorta cu nimic. Specialistii insa ne sugereaza sa inmuiem culoarea cu nuante din familia ei: roz si lavanda sau liliac, albastru, mov, aubergine etc. Astfel, poti construi un decor complet de la zero in jurul acestei nuante. Poti incepe cu un covor roz-liliachiu sau un set de cuvertura cu fete de perna in tonuri de roz si bleu. Ici-colo, o vaza cu liliac proaspat si o nuanta placuta de tapet mov New Wave pot crea o ambianta placuta si artistica.

3. Romantic, întunecat, seducator

Ultra Violet: Culoarea Pantone 2018Daca ai inteles ca Ultra Violetul Pantone este o culoare a inovatiei si a indraznelii, atunci mergi pana la capat! Violetul aproape ca cere sa se afle in compania nuantelor intunecate, gotice, si sa se rasfete in texturi bogate. Astfel, te poti gandi la nuante suprasaturate pentru pereti si la catifea, piele si matase pentru tesaturi.

Dincolo de acestea, accesoriile din stilul vintage se potrivesc excelent, impreuna cu lemnaria masiva, in culori inchise. Nu uita de oglinzi si de tapetul retro in nuante inchise, regale.

Tu cum ai introduce Ultra Violetul Pantone in schema de culori a casei tale? Ce ai adauga si ce ai schimba pentru a ii permite acestei culori sa straluceasca cu adevarat la tine in casa?

Lasă un răspuns