Asa asortezi o camera in care predomina verdele

Culoarea este privita astazi ca o parte intrinseca a fiecarui moment pe care il traiesti cu ochii deschisi. Una dintre cele mai placute culori ochiului uman este culoarea verde. Culoarea naturii inconjuratoare ne energizeaza si ne ajuta sa scapam de tensiune si de stres.

Ce faci cand vrei sa aduci un pic de verde in sptiul tau, dar nu esti sigur cu ce alte nuante se va potrivi bine? Iata cateva culori care se asorteaza frumos cu verdele.

Decor compus din verde si alb

Alaturand verde si alb vei obtine una dintre cele mai proaspete si placute combinatii cromatice. De exemplua, intr-un living zugravit in alb poti aduce o canapea verde pal, pe care o vei putea asorta cu draperiile si alte cateva mici elemente decorative: abajurul unei veioze, una sau doua vaze frumoase, etc.

Verdele si culorile analog

In cazul in care te intrebi care sunt culorile analog, acestea sunt albastrul, turcoazul, galbenul si desigur variatele nuante de verde, de la cel mai deschis, pana la cel mai inchis. Acest mod de asortare a verdelui poate fi pus in aplicare in amenajarea si decorarea oricarei camere din locuinta, de la living si pana la camera copiilor sau bucatarie.

Verde-olive

Acesta vine in mai multe nuante si este o culoare potrivita oricarui tip de incapere. Spre exemplu, pentru un living elegant poti alege combinatia de olive cu auriu, pentru o bucatarie confortabila poti merge pe varianta olive in combinatie cu diverse nuante de lemn sau galben, iar in dormitor putem accentua verdele-olive cu imprimeuri antice in culori vii.

Culori deschise

Daca vrei o modalitate eleganta de a scoate in evidenta o canapea verde, iti recomandam sa o inconjori cu obiecte decorative colorate si materiale textile cu modele indraznete. Tesaturile potrivite accesorizarii pot avea diferite texturi, de la matase sau bumbac pana la cele de catifea.

Verdele poate fi asadar integrat cu success in toate stilurile de amenajare ale unei case, de la clasic pana la ultra modern. Putem spune ca este o culoare universala!

Lasă un răspuns