Incepem seria articolelor destinate amenajarii spatiilor mici.
Personajul principal de astazi e utilul BIROU.
Si cum fiecare dintre noi ne-am confruntat macar o data cu problema spatiului atunci cand vine vorba de pus in practica ideile preferate, iti voi prezenta cateva idei chic, special concepute pentru spatiile mici. Iar cum bugetul e prioritar atunci cand incepem (re)decoratul, o mare parte din idei necesita un buget redus.
1. Apartamentele mai mici, au de obicei la dispozitie doar livingul sau dormitorul pentru amenajarea biroului. Poti opta pentru personalizarea unui birou creativ, chiar in dormitorul tau! Nu ai nevoie de prea mult spatiu si nici de prea multe materiale pentru acest proiect. Foloseste la maxim fiecare bucatica de spatiu, cum e cazul ideei din imagine. Poti pozitiona biroul intre 2 dulapuri mai mari sau in coltul camerei. Pentru a se incadra in decor, asigura-te ca folosesti aproximativ aceleasi nuante cu mobilierul sau opteaza pentru tonurile neutre, ce pot fi usor combinate cu diverse culori. Practic acest mic birou e format din rafturi, folosite atat pe post de masa, cat si ca spatiu decorativ sau pentru depozitare.
2. Daca ai parte de o casuta cu mansarda, foloseste spatiul de sub geamul mansardei, pentru a aseza acolo biroul. Poti adauga cateva sertare pe sine, plus cateva obiecte decorative si ai gata personalizat propriul spatiu de lucru. Iar ca bonus, lumina naturala si privelistea de la inaltime sunt ingredientele unei doze zilnice de inspiratie.
3. Tot din categoria mini-birourilor chic si functionale fac parte si birourile amenajate in nise. Fie ca acolo era candva o debara, masina de spalat sau un alt spatiu pentru depozitare, astazi poate fi transformat usor in birou. Ai nevoie, ca si in cazul primei idei, de cateva rafturi stabile, realizate dintr-o singura coala de pal melaminat, ce poate fi gasita la un pret avantajos, in majoritatea magazinelor de constructii. Adauga canturi pentru marginile biroului si (in functie de designul rafturilor), eventual suporti metalici pentru sustinere. Pentru iluminare corespunzatoare foloseste lampile de birou sau spoturile in perete.
4. Pentru bucatariile care au in mijloc un spatiu de tip insula, folosit fie ca spatiu de lucru, fie ca spatiu de depozitare, o idee practica e masa-birou sub forma de blat culisant in interiorul dulapului de bucatarie. Aceeasi idee poate fi folosita si in bucatariile extrem de mici, in special daca obisnuiti sa gatiti si sa mai aruncati o privire pe Internet, intre timp. Trebuie insa sa sacrifici cativa cm patrati din mobilier, pentru a introduce masa.
5. Daca te plictisesti repede de decorul din casa, o solutie ar fi biroul mobil. Foloseste o masa simpla, pe care sa o personalizezi apoi in functie de necesitati. Aduga deasupra cateva rafturi, ce pot fi folosite ulterior ca spatiu decorativ, in locul vechiului spatiu de depozitare de deasupra biroului.
6. Stai la casa si ai la dispozitie spatiul de sub scari? Atunci foloseste-l cat mai creativ! Fie il decorezi cu o mini-biblioteca, fie il transformi in spatiu pentru birou. Daca optezi pentru varianta biroului, il poti practic decora cum vrei, cu rafturi, sertare pentru depozitare, fotografiile preferate sau obiectele decorative de suflet.
7. Cauti o idee cat mai simpla, dar functionala? Iti recomand sa utilizezi o masa simpla alba sau in tonuri neutre si sa-i adaugi un scaun pe aceeasi nuanta. Rezultatul e un birou mobil, care se incadreaza cromatic in aproape orice incapere, creand senzatia de spatiu si lumina.
8. Daca ai plan sa folosesti un colt din living pentru birou, atunci opteaza pentru o masa decorativa in acelasi stil cu mobilierul din camera. Adauga-i un scaun si delimiteaza spatiul nou creat cu tapet sau alte obiecte decorative.
To be continued…
Surse imagini: bhg.com, hgtv.com, decoist.com