Camera nou-nascutului: cum o amenajezi?

Asteptarea primului copil al unui cuplu este un prilej de bucurie, speranta si faurire de vise pentru viitor. Desigur ca parintii isi fac nenumarate planuri care includ, desigur, si decorul din camera nou-nascutului. Dincolo de alegerea unor culori potrivite pentru fetite sau baieti, designerii de interior vin si cu alte sugestii si recomandari pentru parintii care isi doresc crearea unui spatiu deosebit estetic si functional pentru nou-nascut.

Probabil aceeasi camera va deveni spatiu de joaca atunci cand copilul va creste, de aceea va trebui sa gandesti in perspectiva. Astazi vom vedea cateva idei de décor pentru camera nou-nascutului ce depasesc granitele conventionalului.

Incepe cu un fototapet feeric

Camera nou-nascutului - fototapet feeric

Basmele si fantezia si merg mana in mana cu anii copilariei, de aceea designerii contemporani recomanda crearea unei atmosfere cu adevarat feerice, pentru ca cel mic sa se bucure de culoare, de ambianta si de posibilitatile nesfarsite de a-si dezvolta imaginatia. Pentru a realiza un astfel de décor este suficient sa folosesti un fototapet inspirat din povesti sau desene animate, peisaje de basm si imagini atractive vizual. Chiar daca nu va intelege de la inceput ce inseamna toate acele elemente decorative, copilul tau va creste intr-o atmosfera placuta, prietenoasa, care il va ajuta sa se dezvolte inteligent si creativ.

Nu uita ca decorul trebuie sa fie functional

Camera nou-nascutului - decor practicDesigur ca patutul celui mic este elementul principal al camerei, trebuind sa fie de cea mai buna calitate. Cu toate acestea, trebuie sa te gandesti atat la nevoile copilului pe masura ce va creste, cat si la nevoile tale ca parinte. Pentru o perioada indelungata copilul va trebui hranit, schimbat, leganat si lasat sa isi exploreze propriul spatiu.

Aceasta camera poate fi prevazuta cu un fotoliu pentru ca mama sa il poata hrani confortabil, o masa stabila pe care cel mic sa poata fi schimbat, un covor special pentru copii pe care micutul sa se poata “plimba” pana cand invata sa mearga, precum si mobilier atractiva vizual dar care sa iti permita si tie sa depozitezi toate lucrurile necesare pentru dieta, igiena si distractia copilului.

Creaza o ambianta placuta in camera nou-nascutului cu ajutorul luminilor

Camera nou-nascutului - decor practicO camera bine luminata natural, bine aerisita si nesufocata de elemente vizuale disparate sau neomogene este un adevarat paradis pentru copilul care creste si devine din ce in ce mai constient de mediul inconjurator zi dupa zi. Daca esti multumit de sursele naturale de lumina, te poti gandi si la altele suplimentare care sa ii transforme camera intr-un adevarat taram al fanteziei.

Poti crea tu insuti un mic baldachin pe tavan sau pe perete cu ajutorul unei perdele fine si a unor lumini de pom sau poti aplica pe tavan si pe pereti lumini fluorescente construite astfel incat sa arate ceruri instelate, galaxii, fiinte fantastice etc. Nu pierde din vedere nici aplicele sau lampile neconventionale si amuzante.

Daca vrei ca cel mic sa aiba un somn sanatos si sa nu fie deranjat de lumina, o idee foarte buna ar fi si sa ii instalezi o draperie black-out confectionata din materiale speciale ce nu lasa sa patrunda lumina soarelui in incapere. Poti obtine astfel o camera placuta din punct de vedere termic in zilele de vara si un mediu intim si confortabil pentru ca cel mic sa se poata odihni pe parcursul zilei.

Tu ai si alte sfaturi sau recomandari privind decorul camerelor pentru nou-nascuti?

Lasă un răspuns