Cum sa decorezi ingenios masa de Pasti anul acesta

Cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, Pastele aduce cu el nu numai bogatie spirituala, ci si speranta, schimbare, lumina si seninatate. Si pentru ca tot intampinam primavara si speranta cu sufletele deschise, poate ar fi bine sa ne gandim si la schimbari in ceea ce priveste decoratiunile mesei de Pasti anul acesta.

Daca te-ai saturat de aceleasi culori terne sau stridente, daca tot ceea ce gasesti in magazine sunt iepurasii care arata urat si ieftin si daca vrei cu adevarat sa iti impresionezi familia si prietenii cu masa ta de sarbatori, hai sa vedem impreuna cateva idei simple si ingenioase pe care le poti pune in aplicare cu foarte putin consum de timp si efort.

  1. Aseaza buchetele de flori printre farfurii si platouri
masa de pasti 1

Flori pentru masa de Pasti

Ce poate fi mai frumos, mai viu si mai colorat decat cateva buchetele de flori de primavara asezate cu gust pe masa, fie in mici pahare transparente, fie orizontal, pe colturile mesei sau langa farfurii ? Un strop de culoare, de prospetime si de miresme imbietoare va face ca masa ta de Pasti sa arate ca si cum natura insasi ar fi invitata speciala a zilei.

  1. Renunta la decoratiunile de plastic si mergi pe mana designerilor
masa de pasti 2

Inspiratie de la designeri pentru masa de Pasti

O fata de masa complet alba este mai eleganta decat cele imprimate cu tot felul de modele si decoruri, iar o masa de lemn, in culori naturale este oricand cea mai buna optiune pentru a scoate in evidenta decoratiunile. Anul acesta alege farfurii in culori puternice si vii (verde, rosu, albastru) si asorteaza-le cu un cos cu oua viu colorate si buchetele de flori (narcise, bujori, trandafiri). Renunta la accesoriile de plastic, la iarba artificiala si la puisorii mici, de un galben indoielnic si pastreaza totul in constraste elegante si de bun gust.

  1. Decoreaza oualele.. altfel
masa de pasti 3

Oua decorate nonconformist pentru masa de Pasti

Daca te-ai plictisit de eterna vopsea de oua, incearca ceva nou anul acesta. Inveleste oualelel in foite de staniol viu colorate pentru un efect stralucitor si plin de veselie. Sau, daca ai timp si vrei sa iti lasi imaginatia sa zburde, incearca sa decorezi oualele cu decoratiuni speciale pentru prajituri, glazuri, pojghite de zahar, etc. Mai mult, poti folosi un decor mai glam, adaugand pe ouale vopsite pastel si niste aplicatii lucioase, care cu siguranta le vor face sa arate deosebit.

  1. Adauga ceva in plus la meniul de Pasti
masa de pasti 4

Meniu variat pentru masa de Pasti

Bucataria traditionala de Pasti la romani este foarte concentrata pe felurile de mancare pe care le servim. In functie de zona tarii in care locuiesti si de traditiile din familie, masa ta de Pasti este incarcata cu tot felul de bunatati. Dar trebuie sa recunosti ca nu acordam o atentie suficienta si bauturilor. Incearca anul acesta sa imbini utilul cu placutul si sa adaugi la meniu si limonada, in diverse culori si arome ! O limonada de grapefruit roz intr-o carafa eleganta, o limonada de menta cu lamaie, verde, atractiva, intr-un vas de punch, o limonada cu fructe rosii, toate vor aduce un plus de originalitate mesei tale de Pasti, ca sa nu mai spunem ca vor arata senzational pe masa!

Pe masa ta de Pasti ce este nou anul acesta? Spune-ne si noua in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns