Curatenia de primavara – Partea II

Cu totii asteptam zilele calde si insorite ale primaverii. Iar cu aceasta ocazie vine si mai putin placuta curatenie de primavara. Noi iti dam o mana de ajutor cu lista a ce trebuie sa faci fara sa lasi ceva pe dinafara. Am inceput lista aici, iar astazi continuam cu ideile:

Foto: www.chaostoorder.com

  1. Toate produsele din casa ar trebui verificate, iar cele expirate ar trebui aruncate la gunoi sau reciclate. Aici putem include produsele din dulapul din baie si cele din bucatarie si debara.
  2. Acum ai ocazia perfecta sa cureti frigiderul si sa dezgheti congelatorul. Asa poti arunca alimentele expirate si improspata aerul din frigider. Pentru asta ai nevoie de cateva felii de lamaie puse pe fiecare raft sau de o farfurioara cu o lingura de bicarbonat lasata cateva zile in frigider.
  3. Podelele merita o atentie speciala. Pentru fiecare tip de suprafata trebuie folosite produse specifice. Atentie la produsele pe baza de clor sau alcool ca sa nu le folosim pe lemn. Covoarele, carpetele sau mochetele sunt recomandat a fi scoase afara la aerisit si curatat de praf. In cazul covoarelor foarte mari peste care este asezata mobila, le putem peria cu o solutie de baza de apa cu otet sau alte solutii cumparate, iar apoi aspirate. Pentru un plus de prospetime, putem pune sub covoare levantica presata si infasurata intr-un servet textil. Iar pentru a nu avea probleme cu moliile, foile de tutun vor tine la distanta orice daunatori.
  4. Pentru spatiile care au montate detectoare de fum sau gaze, acum este momentul sa fie verificate si eventual schimbat bateriile. Acelasi lucru este valabil pentru instinctoare.
  5. Canapelele, saltelele si pernele acumuleaza foarte mult praf in timp. Pentru a le curata putem folosi aspiratorul iar apoi diverse solutii care se pulverizeaza peste ele pentru a indeparta mirosurile neplacute. Saltelele trebuiesc intoarse odata la sase luni pentru a ne bucura mai mult de ele. Curatenia de primavara poate fi ocazia perfecta.

Atentie mare la curatarea fiecarei suprafete si la tipul de produs folosit. Pentru a ne proteja de solutiile folosite, va recomandam folosirea manusilor. In cazul produselor cu miros iritant, folosirea lor intr-un spatiu aerisit este mult mai placuta. Care sunt produsele tale favorite pentru curatenie? Le preferi pe cele din comert sau le pregatesti acasa?

Lasă un răspuns