Stilul minimalist în amenajarea livingului

Livingul este, fără îndoială, unul dintre cele mai utilizate spații din casa ta. Și tocmai pentru că este centrul activității, nu înseamnă că trebuie umplut până la refuz cu mobilier și ornamente. Găsiți substanța în simplitate. Stilul minimalist se caracterizează prin simplificarea fiecărui element din decor.

Pereții sunt cea mai mare suprafață disponibilă pentru decor iar tapetul este cea mai rapidă variantă de a adăuga textura și un model pereților. Varietatea de modele disponibilă în colecțiile de tapet poate da viață unei infinități de decoruri unice. Chiar dacă alegi acest stil, nu înseamnă că trebuie să-ți lași pereții goi. De exemplu, poți alege un model de tapet care are un efect important asupra atmosferei, poate crea o atmosferă relaxantă, prietenoasă.

Cu un covor potrivit poți unifica look-ul locuintei tale! Modelele monocrome se deosebesc prin tendințele lor minimaliste și oferă posibilitatea unei mai ușoare încadrări a acestor covoare în orice spațiu. Poți opta și pentru un covor colorat care poate fi piesa centrală a designului și, cu siguranță, va da culoare și stil livingului.

Pe lista accesoriilor decorative, nelipsite din orice locuință își fac locul și clasicele perdele și draperii. Perdelele și draperiile din cameră sunt elementele esențiale ce transformă o casă într-un cămin. Perdelele și draperiile joaca cel puțin două roluri în ansamblul unei încăperi: decorativ și funcțional. Înainte să alegi perdelele sau draperiile, trebuie să te gândești la rolul lor: ele trebuie să îți protejeze intimitatea, dar și să lase destulă lumina în cameră atunci când iți dorești. Și peste toate astea, trebuie să arate cu adevărat bine.

Draperiile se potrivesc în aproape toate spațiile casei tale, de la living la dormitor. Oferă o notă aparte ferestrelor, completând astfel perdeaua care poate fi chiar și cu model înflorat. Cu aceste draperii poți avea încăperi luminoase dar totuși cu multă intimitate.

Dacă vrei un stil minimalist, optează pentru obiecte de mobilier și decor cu design simplu, care surprind prin functionalitate și printr-un contrast cromatic elegant.

Lasă un răspuns