Amenajarea livingului. Sfaturi și idei

Living-ul este locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului, este inima casei. Deci, proiectarea acestuia pentru a se potrivi stilului tău de viață și esteticii personale este esențială. Fie că este vorba despre un proiect de anvergură sau despre un proiect DIY, vă veți adora camera de zi recent renovată.

          Cum planifici amenajarea livingului?

          Care este secretul pentru amenajarea perfectă a sufrageriei? Fiind principalul spațiu comun al casei, camerele de zi sunt decorurile pentru o mare parte din viața de familie – socializare, relaxare, primirea oaspeților – așa că, indiferent dacă acest spațiu este mic, lung, îngust, întunecat sau cufundat în lumină, respectarea anumitor reguli sunt esențiale când vine vorba de amenajarea lui.

          Tapet

          Când vine vorba de decorarea living-ului, tapetul este o modalitate ușoară și eficientă de a adăuga culoare, model și chiar textură camerei. Tapetul potrivit poate schimba complet aspectul camerei. O idee simplă, dar de impact.

Covorul

          Atunci când ne gândim la (re)decorarea living-ului e esențial să nu uitam de un element de baza al decorului – binecunoscutul covor. Chiar daca preferați parchetul simplu (care e mai ușor de întreținut), covorul e cel care alături de accesoriile decorative adaugă un strop de personalitate camerei. În plus, un covor potrivit accentuează stilul camerei și scoate în evidență elementele de bază ale decorului.

          Principalul avantaj al covorului este gama incredibilă de posibilitati de decorare pe care o oferă, datorită varietății mari de culori si texturi.

Draperii

          Mobilierul poate fi principala preocupare atunci când ne gândim la amenajarea sufrageriei însă există o mulțime de alte elemente de design esențiale de luat în considerare – iar alegerea perdelelor și draperiilor nu ar trebuie trecută cu vederea.

          Perdelele si draperiile sunt acele elementele ce transformă o casă într-un cămin. Perdelele și draperiile joacă cel puțin două roluri în ansamblul unei încăperi: decorativ și funcțional.

          Când vine vorba de perdele și draperii, opțiunile sunt aparent nesfârșite. Dar, deoarece sunt disponibile în orice stil la diferite prețuri, puteți crea cu adevărat un aspect care se potrivește esteticii și bugetului dvs.

Corpuri de iluminat

          Ce rost are să ai un spațiu frumos amenajat dacă stai în întuneric? Iluminatul este unul dintre elementele esențiale ale unei încăperi și poate influența felul în care arată totul, de la culoarea peretelui la atragerea atenției asupra zonelor cele mai impresionante pe care vrei să le scoți în evidență. De aceea, este important să vă planificați din timp design-ul corpurilor de iluminat și să luați în considerare toate sursele de lumină de care veți avea nevoie, fie că este vorba de aplice de perete deasupra canapelei pentru lectură sau de un candelabru atrăgător care luminează întreaga încăpere.

          Iluminarea creează adâncime și înălțime, locuri confortabile și se joacă cu percepțiile noastre. Creează senzații și experiențe unice și poate schimba complet un design.

Te așteptăm în showroom-ul Atria pentru a împărtăși cu tine mai multe tips&tricks și pentru a-ți prezenta ce opțiuni găsești la noi!

Lasă un răspuns