5 idei pentru un dormitor de vis

Doctorul recomanda 8 ore de somn pe noapte ca sa fim in forma maxima a doua zi. Chiar daca le petrecem in somn, si celelalte momente trebuie sa fie la fel de relaxante. Ambianta joaca un rol esential in a aduce starea de bine si confort pe care o cautam in dormitor. Un pat confortabil imbracat in cearceafuri de saten, un decor linistitor al peretilor si un covor moale si pufos langa pat sunt doar cateva dintre elementele care contribuie la crearea ambiantei perfecte.

1. Am tot discutat despre alegerea tapetului in casa, dar mereu exista optiunea unui fototapet, cu element vegetal in centrul sau. O ramura cu flori care traverseaza un perete, sau fire de iarba care ies din podea ne pot transpune in mijlocul naturii.

Fototapet flori de primavara

2. Mai tii minte detaliul acela minunat de la hotelul in care ai stat ultima data? Ei bine acum poti sa il recreezi acasa. Fie ca este vorba despre un pat cu o saltea sofiticata si un set impecabil de asternuturi din bumbac satinat, sau draperii facute din acelasi meterial ca si cuvertura de pe pat, tot timpul avem ceva de invatat din arta hotelierilor de a creea camere confortabile.

Lenjerie pat

3. Pentru putina inspiratie te poti inspira din stilul danez de amenajare al dormitorului. Acesta propune ca patul sa fie in centrul atentiei, fiind cea mai mare piesa de mobilier din camera. Design-ul lui trebui sa atraga atentia. Patul poate fi accesorirat cu piese mici de mobilier, de la noptiere la o comoda cu sertare.

Dormitor de inpiratie daneza

4. Chiar daca tendintele eco propun inlocuitori pentru materialele naturale, pentru dormitor merita facut un efort. Poti alege mobilier si podele din lemn natural, asternuturi din bumbac alb, si un covor din fibre naturale.

Covor albastru

5. Trendurile anului dicteaza nuante de albastru pentru acasa. Iar in cazul acesta potrivirea nu putea fi mai buna. Decorarea dormitorului in nuante de albastru este recomandata de specialisti datorita linistii si calmului pe care o aduce ambiantei. Poti fi in pas cu tendintele daca alegi sa cumperi lucruri mici, precum o lenjerie de pat in tonuri de bleu sau un set nou de perdele si un covor asortat.

Pentru tine ce este cel mai important in dormitor? Ne poti lasa gandurile tale in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns