Frumusetea tapetul in amenajarile interioare

Una dintre cele mai solicitante activitati de renovare a casei este zugravitul peretilor. In fiecare an apare o noua tendinta care dicteaza culoarea, textura si accesoriile. Sezonul acesta iese la lumina, din nou, tapetul. Frumusetea tapetului este ca se aplica usor, fara prea multa mizerie, iar efectul este unul deosebit! Iata cateva motive pentru care sa optezi anul acesta la tapetarea intregii case, nu doar a unui perete din living sau dormitor.

1. Un perete neted vopsit, chiar daca intr-o culoare indrazneata, nu se poate compara cu efectul dat de un tapet. Acesta creeaza o noua dimensiune in functie de modelul si materialul ales. Majoritatea materialelor folosite pentru tapete sunt lavabile sau semi-lavabile, iar asta le face foarte usor de intretinut.

Tapet Charming Florals

2. In alegerea modelului trebuie sa tinem cont in special de preferintele personale si de camera pe care vrem sa o decoram. Atunci cand alegem tapetul pentru dormitor, trebuie sa ne gandim daca modelul nu este prea energic ca sa ne tina in priza toata noaptea. In schimb, daca zona vizata este living-ul, putem alege modele cu insertii metalizate sau culori puternice pentru un strop de dramatism.

Tapet Immagina

3. Modelele de tapete cu printuri indraznete se preteaza peretilor cu putina mobila, in timp ce un model mai delicat si discret vizual poate „curge” prin intreaga camera completand ambianta. Exista incaperi intr-o locuinta unde nu putem pune tapet. De exemplu intr-o camera in care avem un mobilier luxos, bogat in detalii, nu putem folosi tapet pentru ca am obtine o ambianta incarcata si obositoare pentru privire.

Tapet Eleganza

Daca ai dubii cand vine vorba de alegerea unui tapet, trebuie sa iti aloci timp si energie cautarii modelului perfect. Daca nu e „dragoste la prima vedere” cu un model atunci nu va fi nici dupa ce l-ai pus sus. Iar pentru ca renovarile interioare de acest tip au loc odata la cativa ani, trebuie sa fii foarte incantat cu alegerea facuta. Daca ai amenajat deja pereti tapetati, ne poti povesti experienta ta in comentariile de mai jos!

Lasă un răspuns