5 moduri interesante pentru un decor cu carti

Chiar daca traim intr-o lume digitala, cartile si cititul sunt inca o parte esentiala a vietii noastre. Cei care citesc si iubesc lectura sunt si cei care au o deosebita grija de cartile lor, depozitandu-le in spatii special amenajate. Cu toate acestea insa, eterna biblioteca din sufragerie nu este unica solutie pe care o ai la indemana pentru a-ti pastra si expune cartile. Astazi vom vedea cateva moduri creative pentru un decor cu carti, elemente care in sine iti pot a-ti transforma camera de zi intr-o adevarata oaza de frumusete si cultura.

  1. Aranjarea cartilor pe culori

5 moduri interesante de a decora cu cartiMulti dintre noi isi aranjeaza cartile pe genuri, specii sau autori, dar poti sa dai un pic de viata sufrageriei aranjand cartile pe culori. Daca ai o biblioteca compacta, cu rafturi deschise, poti crea adevarate curcubee, pete de culoare si zone-accent cu ajutorul volumelor care iti sunt atat de dragi.

  1. Imbinarea utilului cu placutul

5 moduri interesante de a decora cu cartiDe multe ori ne vedem nevoiti sa inghesuim cartile peste tot prin casa din lipsa de spatiu, dar nu luam in considerare zonele cele mai inalte ale peretilor. Pentru o incapere de dimensiuni medii sau mici, decorata in stil casual, poti alege decorul pe verticala. Creaza un turn de carti asezate pe o baza stabila (o placa de lemn e suficienta) pentru un aspect relaxat si boem al camerei. Mai mult, monteaza cateva rafturi aproape de tavan pe care sa pastrezi carti, alte obiecte de décor, cosuri decorative, fotografii etc pentru a da incaperii un aer de biblioteca sic.

  1. Fa arta din rafturi

5 moduri interesante de a decora cu cartiBibliofilii care se respecta au intotdeauna mai multe carti decat spatiu disponibil de stocare. Din acest motiv, este cazul sa incepi sa fii creativ cu cartile tale. Utilizeaza orice spatiu ai la indemana pentru a crea loc pentru volumele tale preferate: spatiile de deasupra usilor, spatiile de pe colturi, cele de sub scari daca stai la casa, portiuni de perete etc. Amesteca printre carti si alte obiecte – fotografii, vaze, obiecte decorative, suveniruri etc – pentru culoare, contrast si estetica.

  1. Gandeste in afara bibliotecii

5 moduri interesante de a decora cu cartiDaca spatiul nu iti permite montarea unei biblioteci compacte sau ai nevoie sa depozitezi / expui carti si in alte camere, gandeste-te si la alte solutii. Pentru un décor rustic incearca sa depozitezi cartile in cosuri de ratan de exemplu, pe care sa le asezi pe podea sau sa le montezi direct pe perete ca pe niste rafturi plutitoare. Un carucior, cateva galeti de metal, niste masute duble – posibilitatile sunt nelimitate in momentul in care incepi sa te gandesti in afara schemelor de décor traditionale.

  1. Rafturi plutitoare

5 moduri interesante de a decora cu cartiFrumusetea si utilitatea rafturilor plutitoare consta in faptul ca le poti alege pe exact dimensiunile de care ai nevoie, le poti plasa cat de creativ posibil pe un perete, le poti aseza in diverse scheme de design si le poti folosi oriunde ai spatiu disponibil. Astfel, ai ocazia sa expui cartile tale preferate in moduri inovative, sa te joci cu culorile si contrastele si sa gestionezi cat mai bine spatiul pe care il ai la dispozitie, mai ales daca locuiesti intr-un apartament de dimensiuni medii.

Tu cum iti pastrezi si expui cartile? Ai incercat vreodata sa decorezi cu ajutorul cartilor tale preferate?

Lasă un răspuns