Cum alegi parchetul perfect pentru casa ta

Cea maiinteresantă parte a mutarii în casa nouă este procesul de renovare și decorare;uitându-te pe Pinterest în pauzele de prânz, petrecându-ți weekendurile înshowroom-uri și creându-ți casa de vis, casa familiei tale. Cu toate acestea, toatămutarea vine și cu propriul set de dificultăți și provocări, mai ales dacă nuești chiar expert în design interior.

Alegerea pardoseliiperfecte pentru casa ta este una dintre acele sarcini mai puțin plăcute.Pardoseala este de obicei primul lucru pe care îl vezi când intri într-o camerăși poate face sau distruge aspectul finit al acesteia.

În industriapardoselilor, un parchet este un tip de podea realizată din blocuri sau benzide lemn care formează un model.

Cel mai desfolosit material de pardoseală din lemn este stejarul. Parchetul nu faceexcepție. Deși puteți găsi parchet din specii mai exotice precum mahonul,acestea sunt cazuri rare din cauza costului implicat.

Montareaunui parchet necesită o pardoseală bine nivelată, iar șlefuirea trebuie lăsatăîn seama unui profesionist. Cel mai important lucru atunci când decupați lemnuleste să urmați întotdeauna granulația acestuia, iar acest lucru este destul degreu de realizat pe o suprafață făcută din blocuri de lemn orientate în mai multedirecții.

Pe piațăexistă trei tipuri de parchet șI fiecare vin cu avantajele și dezavantajelesale.

Parchet dinlemn masiv

Parchetstratificat

Pacrhetlaminat

Parchetul din lemn masiv adaugă căldură, caracter și stil oricărei încăperi, indiferent dacă este veche sau nouă. Costurile sunt desigur puțin mai mari decât cele ale parchetului laminat, dar acesta, dacă este întreținut corespunzător are o durată de viață foarte lungă.

Pacrhetul dinlemn masiv este foarte durabil și rezistent la uzură. Datorită faptului că esteprodus natural, păstrează căldura mult mai bine decât orice laminat artificial,gresie sau pardoseală din piatră, așa că este  mult mai confortabil, mai ales în lunile reciale anului.

Parhetul laminat este extrem de durabil – Protejat de un strat exterior dur și acoperire cu rășină, un parchet laminat este mult mai puternic și mai rezistentă la zgârieturi, la impact și mai durabil decât orice lemn de esență tare, vinil sau covor. Este practic rezistent la câini, pisici, copii și chiar la tocuri înalte.

Pardosealalaminată este rezistentă la pete, decolorare și umiditate – Majoritateaproducătorilor de pardoseli laminate oferă o protecție extinsă împotrivapetelor, decolorării și deteriorării umezelii.

Este cea maipopulară alegere datorită costurilor reduse.

Parchetul stratificat este de două feluri: dublu stratificat și triplu stratificat

Parchetul dublu stratificat este potrivit pentru încălzirea în pardoseală. Rezistă la trafic intens, ajută la distribuirea uniformă a căldurii și asigură o bună izolare fonică și termică.

Parchetul triplu stratificat – acest tip de parchet are un aspect foarte elegant, se montează flotant (fără lipire) și este rezistent în timp

Lasă un răspuns