Principalele diferente dintre lenjeria de pat din saten si lenjeria de pat din percal

A cumpara lenjerii de pat este mai simplu pentru unii, atunci cand merg in magazin si pot atinge materialul si vedea culorile.

Insa aceasta alegere se poate face si cumparand dintr-un magazin online, daca cunosti materialele din care sunt facute lenjeriile de pat si care e diferenta dintre diferitele tesaturi.

In acest articol iti vom prezenta principalele diferente intre lenjeria de pat din saten si cea de percal.

La prima vedere, cele doua materiale nu sunt foarte diferite. Ambele sunt facute din bumbac, insa diferenta e in modul in care este realizata tesatura.

Percalul este o tesatura cu un fir “pe deasupra” si unul “pe sub”, cu o tinuta foarte buna la spalare si foarte confortabila, care „respira”, si cu un aspect mat. Impresia pe care o lasa percalul este asemanatoare cu cea a unei camasi barbatesti proaspat calcata.

In schimb, satenul este o tesatura deosebita, cu 4 fire “pe deasupra” si unul “pe sub”, care ii dau materialului un luciu specific. Unele materiale au un luciu mai bine definit, in timp ce altele sunt mai discrete, dar satenul pus alaturi de percal se va diferentia usor.

Desi cele doua tesaturi au la prima vedere un aspect diferit, o mai buna diferentiere intre ele o poti face daca stii cat de “calduroasa” este persoana care le va folosi.

Persoanele mai calduroase sau care au tendinta sa transpire noaptea, in special in lunile de vara, vor gasi un somn mai odihnitor intr-o lenjerie din percal. Acest material “respira” si este racoros la atingere.

Persoanele care sunt mai „friguroase” vor beneficia de tesatura mai deasa a lenjeriei de pat din saten, care tine bine calda pe intreaga noapte.

Deci, saten sau percal? Oricare o alegi, cel mai bine e sa pui accent pe calitate. Numarul de fire pe centimetru patrat sau “thread count” cum il mai vei gasi pe etichete, este de multe ori inselator.

Un indicator mai bun este materia prima folosita la realizarea tesaturii. Bumbacul egiptean sau oricare alta fibra naturala iti va asigura atat calitatea lenjeriilor cat si a somnului de care vei avea parte atunci cand le folosesti.

Lasă un răspuns